Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
relacje na mapie
Regulamin forum


Teraz jest So paź 20, 2018 10:09 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1508 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aparaty
PostNapisane: So cze 03, 2006 4:09 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 06, 2005 1:56 pm
Posty: 1388
Lokalizacja: Warszawa
Jak wiadomo sprzęt ten jest niezbędny w górach do uwiecznienia naszych wędrówek i chciałem w tym temacie zapytać się jaki wybrać aparat nie ukrywam że przymierzam się do zakupu .

Wiem że był podobny już temat ale chodzi mi teraz o walory czysto techniczne .

_________________
http://www.jokerteem.fora.pl/

http://pl.youtube.com/watch?v=P6-fvNX_lFo


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 7:15 pm 
Kombatant

Dołączył(a): Cz mar 17, 2005 1:27 am
Posty: 421
Lokalizacja: Wroclaw
Ale moim skromnym zdaniem podforum "Fotografia" bedzie odpowiedniejsze na dyskusje o tym (i napewno znajdziesz juz troche watkow o tym :)
Pozdarwiam
senior


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 7:19 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Cześć Senior :D Ty nie wdawaj się w zbedną dyskusje, tylko copy treść do podforum fotografia, temat zamknij a najlepiej wyrzuć (cenzuralnie jest) a jak autor bedzie się burzył to go zbanujemy i bedzie jak dawniej (czyli ten "ton") :cheers: :wink:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 8:00 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 06, 2005 1:56 pm
Posty: 1388
Lokalizacja: Warszawa
dresik napisał(a):
Cześć Senior :D Ty nie wdawaj się w zbedną dyskusje, tylko copy treść do podforum fotografia, temat zamknij a najlepiej wyrzuć (cenzuralnie jest) a jak autor bedzie się burzył to go zbanujemy i bedzie jak dawniej (czyli ten "ton") :cheers: :wink:


To wtedy będe musiał dresik cię odwiedzić w domu :wink: :bron9mm: :2guns: :faint:

_________________
http://www.jokerteem.fora.pl/

http://pl.youtube.com/watch?v=P6-fvNX_lFo


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:01 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Robert18 napisał(a):
To wtedy będe musiał dresik cię odwiedzić w domu :wink: :bron9mm: :2guns: :faint:

Grozisz mi :?: Popełniasz błąd synku 8)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:03 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn wrz 19, 2005 9:17 am
Posty: 1076
Lokalizacja: Gdańsk
dresik napisał(a):
Robert18 napisał(a):
To wtedy będe musiał dresik cię odwiedzić w domu :wink: :bron9mm: :2guns: :faint:

Grozisz mi :?: Popełniasz błąd synku 8)


Urzył bym tu cytatu z pewnego pięknego polskiego filmu , ale to forum górskie...

_________________
POZDRAWIAM !

-Gofer-


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:04 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Urzyłbyś przeciwko mnie czy Robertowi :?:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:05 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 06, 2005 1:56 pm
Posty: 1388
Lokalizacja: Warszawa
Nie grożę ci tylko mówie że jak coś to poskarże się ojcu a on wtedy z tobą pogada synku :twisted: :wink: (dresik bagno robisz)

ale wracając do tematu to może coś doradzicie tak do 750zł (oby nie codak)

_________________
http://www.jokerteem.fora.pl/

http://pl.youtube.com/watch?v=P6-fvNX_lFo


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:12 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Mówisz o Tym Ojcu :?:

Ps Bagna nie robie jak co tylko pamietaj ze ton zmieniłem. A po drugie to odpierwiastkuj się od Kodaka :wink: Ja nim fotki robie :wink:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:13 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
A co chcesz mieć w tym aparacie ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:17 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9709
Lokalizacja: Poznań
To Canon tylko nie wiem czy w tej cenie się zmieścisz
Ale jest już taki temat
http://forum.turystyka-gorska.pl/viewtopic.php?t=473

_________________
Tatrzańskie szlaki ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:22 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Tomek a podaj mi jakieś konretne argumenty lub model co by skloniło do kupna Canona ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:29 pm 
Uzależniony ;-)
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 06, 2005 1:56 pm
Posty: 1388
Lokalizacja: Warszawa
Nie wiedziałem że jest już taki temat .

Czy można w takim tańszym aparacie znaleść stabilizacje obrazu ?

_________________
http://www.jokerteem.fora.pl/

http://pl.youtube.com/watch?v=P6-fvNX_lFo


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:30 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9709
Lokalizacja: Poznań
Zbędę Cię ogólnikami :wink: Nie chce mi się :D

_________________
Tatrzańskie szlaki ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:44 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
Do 750 nie znajdziesz IS-a. Ale w sumie nie wiem po co Ci to.

Napisze ci co ja mam i jak to robi zdjęcia. A wiec:

- oczywiście Kodak model z700
- 4 mln matryca
- 5 zoom optycal i 4 digital
- manual PAS
- mozliwość przykrecenia tuleji na obiektyw (zestaw UV, polar i tuleja + dekielek to koszt 90 zeta)
- z 20 trybów tematycznych
- nagrywanie sekwencji video 640 na 480 z dżwiekiem
- plusem też jest tańszy nośnik pamięci SD lub MMC

Cena nówka ponizej 700 zeta.
Stosunek ceny do jakości jak dla mnie celujący.
Kilka fotek ( w górach jeszcze nie testowany ale bedzie oki):
http://img107.imageshack.us/my.php?imag ... 8017ow.jpg
http://img325.imageshack.us/my.php?imag ... lka5jc.jpg

Obrazek Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:57 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9709
Lokalizacja: Poznań
Ma wizjer?

_________________
Tatrzańskie szlaki ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 9:58 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
No ma, ale nie elektroniczny.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 10:08 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9709
Lokalizacja: Poznań
To dobrze.

_________________
Tatrzańskie szlaki ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 10:10 pm 
Przypadek beznadziejny

Dołączył(a): N mar 27, 2005 9:30 pm
Posty: 2745
Lokalizacja: Katowice
A co planujesz wymianę osprzętu ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 10:12 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9709
Lokalizacja: Poznań
Następna będzie lustrzanka Canon lub Nikon
Mały aparat już mam

_________________
Tatrzańskie szlaki ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 04, 2006 12:07 am 
Kombatant

Dołączył(a): Cz mar 17, 2005 1:27 am
Posty: 421
Lokalizacja: Wroclaw
Na 2 godziny wystarczy sposcic forum z oczu i od razu rosna takie ... roslinki- powiedzmy do poniedzialku zostawie - potem rozejrze sie za ulubionymi norzyczkami (to te co to przechodza z pokoloenia na ... cos innego) i troszke uporzadkujemy. A narazie zapisze sie do stronnictwa tomka -jesli chodzi o "tych od" Canona , Nikona czy Kod aka.
POzdrawiam
senior


Ostatnio edytowano N cze 04, 2006 11:14 am przez senior, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 04, 2006 9:31 am 
tomek.l napisał(a):
Następna będzie lustrzanka Canon lub Nikon

Tomku [b] z Nikona bawiłem sie D70, D70s fajny i przyjazny aparacik do tego jakieś fajne szkiełko dobrze rysujace :)


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 04, 2006 9:32 am 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 05, 2005 9:12 am
Posty: 6269
Lokalizacja: Warszawa/Skierniewice
To je moje.. No i zapomniałem sie zalogować..

_________________
Pozdrawiam
Jacek
Obrazek

___________
..Umiem być ciszą, Kończę się w twoim śnie, Ostatnie echo jest ciszą to miejsce gdzie kończy się twoje spojrzenie..


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 04, 2006 4:46 pm 
Uzależniony ;-)

Dołączył(a): Pn wrz 19, 2005 9:17 am
Posty: 1076
Lokalizacja: Gdańsk
Robek idz lepiej do dobrego sklepu z fotograficznym sprzetam i wszystko Ci tam wytłumaczą

_________________
POZDRAWIAM !

-Gofer-


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 04, 2006 5:55 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 14, 2005 4:40 pm
Posty: 6849
Lokalizacja: WOŁOMIN
W przyszłym tygodniu stanę się szczęśliwym posiadaczem Fuji S9500. Bawiłem się tym aparatem, sprawdzałem opinie, słuchałem wypowiedzi użytkowników co mają do powiedzenia na ten temat i jak dla aparat jest super... Okaże się jednak jak się nim nauczę robić zdjęcia... 8)

Pozdrawiam!
Bartek :D

_________________
Wchodzi Kaczyński do sklepu a tam wszędzie WINA TUSKA :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 7:08 pm 
Swój

Dołączył(a): Pt maja 05, 2006 8:33 am
Posty: 77
Miał ktoś może do czynienia z tym oto aparacikiem http://www.cyfrowe.pl/aparat_opis.php?d ... ty&id=1081: zastanawiam się nad zakupem i chętnie poznałabym opinie użytkowników, a i znawców fotografii cyfrowej odnośnie parametrów (czy są adekwatne do ceny czy raczej warto zastanowić się innym modelem, marką), bo ja jakiegokolwiek pojęcia o fotografii cyfrowej nie mam :roll: . Będę wdzięczna za podpowiedzi.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 13, 2006 8:49 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz sty 13, 2005 2:03 pm
Posty: 9709
Lokalizacja: Poznań
Ładny, mały aparat.
Olimpus to dobra firma
Pewien minus - Karty pamięci XD są trochę droższe pd SD
Ale w tej cenie może też by się znalazło coś innego.
np. to
http://www.cyfrowe.pl/aparat_opis.php?dz=aparaty&id=941
Canon ma oprócz wyświetlacza także wizjer, który przy mocnym świetle się przydaje bo na wyświetlaczach wówczas nic nie widać

http://www.cyfrowe.pl/aparat_opis.php?d ... y&id=1045#
Chyba, że chcesz jakiś większy aparat.
Ale jeśli zdjęcia mają być robione przy silnym słońcu czy na śniegu to szukałbym aparatu, który oprócz wyświetlacza ma także wizjer.

_________________
Tatrzańskie szlaki ...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 14, 2006 1:15 pm 
Swój

Dołączył(a): Pt maja 05, 2006 8:33 am
Posty: 77
Dziękuję za uwagę odnośnie wizjera - nawet nie zauważyłam tego braku.

Zrobiłam małe rozeznanie i porównanie kilku aparatów w przybliżonej cenie (w tym również i tych tutaj proponowanych) i mimo wszystko olympus wypada dość interesująco, ze względu na sporą ilość pixeli, długi okres gwarancyjny oraz ładowarkę już w zestawie z aparatem. Nieco słabszy ma zoom optyczny, natomiast cyfrowy o wyższej wartości. Zaletą są małe rozmiary aparatu.
Zastanawiałam się również nad Nikonem, ale modele w cenie do około 1100zł na ogół mają parametry niższe od mju i nie specjalnie przydatne w moim przypadku funkcje jak transfer wi-fi.
Czy powinnam czymś jeszcze zasugerować się przy wyborze? Aparat ma mi służyć przez cały rok przy wszelakich warunkach pogodowych.


Ostatnio edytowano Śr cze 14, 2006 1:22 pm przez Mycha, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 14, 2006 1:21 pm 
Stracony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N mar 13, 2005 4:25 pm
Posty: 9935
Lokalizacja: niedaleko Wąchocka
Na cyfrowy nie patrz wogóle, jego tam nie ma. Przecież to samo ale lepiej zrobisz w domu na kompie. Patrz na zoom optyczny (przydaje się), pixele tak bez przesady - więcej to lepszy obraz, ale za dużo to większe szumy. Optimum (według mnie, na dziś) jest gdzieś przy 6-7mega. Tak myślę...

_________________
Pamiętasz co obiecywała?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 14, 2006 1:29 pm 
Swój

Dołączył(a): Pt maja 05, 2006 8:33 am
Posty: 77
piomic napisał(a):
ale za dużo to większe szumy.

można po polskiemu :wink: :?:


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1508 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 51  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL