Forum portalu turystyka-gorska.pl
http://turystyka-gorska.pl/forum/

Emblematy
http://turystyka-gorska.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=1027
Strona 2 z 4

Autor:  agii26 [ Cz cze 07, 2007 9:21 pm ]
Tytuł: 

dzięki, ale jak próbowałam z fotosika i wyskakuje komunikat - adres jest nieprawidłowy

Autor:  MegaMoc [ Cz cze 07, 2007 10:13 pm ]
Tytuł: 

agii26 napisał(a):
dzięki, ale jak próbowałam z fotosika i wyskakuje komunikat - adres jest nieprawidłowy


nie jestem pewny ale to chyba musisz wkleic cos tam "pełen adres, czy głowny adres" takie troche niżej :) najlepiej kopiuj i wklejaj po kolei a napewno w koncu trafisz na ten prawidłowy adres :)

Autor:  vkimi [ Pt cze 08, 2007 9:23 am ]
Tytuł: 

możesz kliknąć na swój obrazek prawym przyciskiem myszy, z interfejsu wybrać 'pokaż obrazek', poczekać aż pokaże się sam obrazek i skopiować adres www :) też zadziała.

Autor:  agii26 [ So cze 09, 2007 1:46 pm ]
Tytuł: 

dzieki, udało się, po prostu wklejałam po kolei wszystkie adresy z fotosika i n-ty zadziałał

Autor:  tomek.l [ Pt sie 31, 2007 4:40 pm ]
Tytuł: 

Cytuj:
Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB.

tak dla przypomnienia
dotyczy tak samo podpisów

Autor:  fotoMichał [ N wrz 09, 2007 3:45 pm ]
Tytuł: 

Skoro i tak nie można dawać avatarów na serwer forum, to może warto zwiększyc wymiary i rozmiary? 80x80 to prawie nic nie widać
Proponuje 150x120 - 15kB

Autor:  piomic [ N wrz 09, 2007 7:52 pm ]
Tytuł: 

Niektórzy jadą na modemach i komórkowym necie - policz ile się ładuje jak 20 postów ma avatary i podpisy. Chcesz zaszpanować fotą to wpisz adres galerii w podpisie, jak ktoś cię polubi to zaglądnie. Nie zmuszaj wszystkich do oglądania.

Autor:  Hubert [ N wrz 09, 2007 7:56 pm ]
Tytuł: 

piomic ma racje. Szkoda ze i tak to tylko martwy punkt regulaminu i wiekszosc wstawia co chce ;)

Autor:  piomic [ N wrz 09, 2007 7:57 pm ]
Tytuł: 

Jak wku Tomka to poleci z mieczem i wytnie. :twisted:

Autor:  tomek.l [ N wrz 09, 2007 8:13 pm ]
Tytuł: 

próby wstawiania za dużych avatarów może zablokować samo forum, są takie modyfikacje
a póki co wszyscy z nieregulaminowymi avatarami lepiej aby je pozmniejszali
tak jak pisał piomic, chodzi o to aby strony forum się jak najszybciej ładowały np. dla tych co ciągną przez komórki
to nie galeria
są tematy, gdzie są zdjęcia w 'fotografii' czy 'relacjach' i tam się tego nie da uniknąć
ale reszta powinna być jak najchudsza,

Autor:  fotoMichał [ N wrz 09, 2007 10:11 pm ]
Tytuł: 

dobra, to mamy do 6KB, OK!
ja dam rade zrobic 150x120 ale do 6KB, mogę?

Autor:  piomic [ Pn wrz 10, 2007 12:38 pm ]
Tytuł: 

Każdy większy avatar rozciąga lewą kolumne do swojego rozmiaru. Jak masz monitor 1024x768 albo większy to nie problem, przy 800x600 gorzej a na palmtopie twoje popisy zajmą już połowę szerokości ekranu.

Autor:  fotoMichał [ Pn wrz 10, 2007 1:00 pm ]
Tytuł: 

Emblemat 150x120 nie będzie szerszy niż
Dołączył: 02 Wrz 2007

Autor:  piomic [ Pn wrz 10, 2007 1:27 pm ]
Tytuł: 

Taa... 120 nie jest więcej niż 80?

Autor:  fotoMichał [ Pn wrz 10, 2007 1:29 pm ]
Tytuł: 

piomic czytaj uważniej co napisałem. Bo chyba nie zrozumiałeś

Autor:  piomic [ Wt wrz 11, 2007 7:35 pm ]
Tytuł: 

fotoMichał napisał(a):
Emblemat 150x120 nie będzie szerszy niż
Dołączył: 02 Wrz 2007
No ne zrozumiałem.
Nie będzie szerszy niż (a może wyż?).
Zacytować ci Lindę?

Tomek, rób porządek bo wkleje sobie żabę.

Autor:  Jacek [ Wt wrz 11, 2007 10:37 pm ]
Tytuł: 

piomic napisał(a):
Jak masz monitor 1024x768 albo większy to nie problem

:scratch: piłeś coś ;)

fotoMichał napisał(a):
piomic czytaj uważniej co napisałem.

powiało grozą.

Autor:  fotoMichał [ Wt wrz 11, 2007 10:55 pm ]
Tytuł: 

Jacek to tylko koleżeńska rada... :alien:

Autor:  fejsu [ Śr wrz 12, 2007 10:00 am ]
Tytuł: 

no i jestem mniejszy :D dzięki fajnemu wytłumaczeniu jakie napisał tomek.I udało mi się samemu to zrobić :wink:

Autor:  regedarek [ Śr wrz 10, 2008 11:18 pm ]
Tytuł: 

a u mnie się wszystko zgadza tylko niechce się emblemat wysłać

Autor:  Sofia [ Cz wrz 11, 2008 12:08 am ]
Tytuł: 

regedarek napisał(a):
a u mnie się wszystko zgadza tylko niechce się emblemat wysłać

kopiuj wszystkie linki po kolei któryś w końcu zaskoczy :wink:

Autor:  baschovia [ Cz sty 07, 2010 11:07 am ]
Tytuł: 

Chciałam skorzystać z opcji "Wyślij Emblemat z twojego komputera" i d.pa...
Wyskakuje komunikat, że plik ma być większy niż 0 kB - jest większy i spełnia 80X80 < 6kB

Łaj?

Autor:  tomek.l [ Cz sty 07, 2010 4:24 pm ]
Tytuł: 

Bo to pewnie nie działa.
Musisz skorzystać ze swojego serwera lub jakiegoś innego i tam wgrać swój emblemat i potem wkleić link do niego.

Autor:  baschovia [ Cz sty 07, 2010 5:20 pm ]
Tytuł: 

tomek.l napisał(a):
Bo to pewnie nie działa.
Musisz skorzystać ze swojego serwera lub jakiegoś innego i tam wgrać swój emblemat i potem wkleić link do niego.


Dzięki :)

Autor:  Markiz [ Pn sty 11, 2010 1:05 pm ]
Tytuł: 

Właśnie przed chwilą chciałem wkleić rozmiar 80x73, 3.3 kB i za cholerę nie chce wejść, informuje, że przyjęty a przy poście ten czerwony x. (z komputera). Jak próbuję z imageshacka to informuje, że musi być jpg. gif. itd i nie przyjmuje. A jest jpg.
Co jest grane?

Autor:  Markiz [ Pn sty 11, 2010 1:11 pm ]
Tytuł: 

Przy bodajże 12-ej próbie wlazło

Autor:  martinb33 [ Śr paź 13, 2010 12:13 pm ]
Tytuł: 

A jak wrzucamy animacje jako emblemat???
Jak wrzuce na fotosik.pl gifa to póżniej robi się z niego jpg i guzik z animacji.
Pomożecie?? :mrgreen:

Autor:  Auralis [ Śr paź 13, 2010 12:21 pm ]
Tytuł: 

martinb33 napisał(a):
A jak wrzucamy animacje jako emblemat???
Jak wrzuce na fotosik.pl gifa to póżniej robi się z niego jpg i guzik z animacji.
Pomożecie?? :mrgreen:


Najlepiej mając link do obrazka gdzieś już wrzuconego i działającego ale Imageshack powinien sobie z tym poradzić ;)

Autor:  martinb33 [ Śr paź 13, 2010 1:10 pm ]
Tytuł: 

Auralis napisał(a):
Imageshack powinien sobie z tym poradzić

Zakłądając że mam animacje na dysku to co dalej? :lol:

Autor:  Auralis [ Śr paź 13, 2010 1:15 pm ]
Tytuł: 

Wchodzisz tutaj http://imageshack.us/
I jak się wgra na serwer, to szukasz bezpośredniego linku z tych, które tam wyskoczą i ten adres wklejasz w ustawieniach swojego profilu na forum ;)

Strona 2 z 4 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/