Lechu - a po cóż miałbym wskazywać jakieś paragrafy? Tych kilku Użytkowników - właściwie raczej trzech

- pytając się o te paragrafy uzyskiwało - ode mnie - jedynie możliwą i uczciwą informację: proszę spytać u źródła. Czyli proszę zwrócić się z takim pytaniem - głównie do organu/osoby nakładającej ową karę.
Poza tym - nie mam żadnej "delegacji prawnej" do takiego wskazywania. Jak sam wiele razy stwierdziłeś - nic nie rozumiem, jestem "wazeliniarzem" i - choć o takim sformułowaniu zapomniałeś: "
chodzę na krótkim pasku wiadomych sił/osób". Po co w ogóle pytasz się mnie o cokolwiek???
Oczywiście - pytający (włącznie z Tobą) - świetnie się orientują, iż na pytanie ogólne typu "
jakiej wysokości mandat i z "jakiego paragrafu" otrzymam, gdy coś tam..." - otrzymają ogólną odpowiedź: "
zgodnie z rozporządzeniem takim to, a takim, cośtam jest zabronione/niedozwolone/etc. ".
Zdają sobie również - Ci pytający - świetnie sprawę, że przy nakładaniu kary jest podawane uzasadnienie - ale do wiadomości karanego. I organ nakładający raczej nie ma możliwości upubliczniać tych informacji - na prośbę osób trzecich i bez zgody zainteresowanego... Stąd apele niektórych z pytających kierowane do tych, którzy mieli jakieś kłopoty z interpretacją zarządzenia dyrektora, by "zaprezentowali" owe uzasadnienia nałożonej kary...
Ty Lechu wiele "wskazywałeś" - ale z tego wskazywania nic nie wynika, dla nikogo. Twoje "wskazania" nie są wiarygodne, a przede wszystkim - nie mają żadnej mocy decyzyjnej w odniesieniu do działań kogokolwiek. Nawet jeśli się przyjmie założenie, że Twoje "wskazania" są czytane przez nakładających ewentualne kary - to ani ich merytoryczne uzasadnienie, ani forma w jakiej je przekazujesz - nie skłaniają do tego by poświęcić im nieco więcej uwagi...
Zresztą - sam świetnie orientujesz się w "sile" argumentów owych "wskazań". Na tyle dobrze się orientujesz - że nie masz najmniejszego zamiaru zastosować tych "wskazań" w praktyce. No i masz nadzieję, że znajdzie się jakiś naiwny, który spróbuje z tych Twoich "wskazań" skorzystać w sytuacji konfliktowej, a potem Tobie opowie...

Czuj duch Lechu!
pozdrawiam
gb
ps
pozostawię Cię na kilka dni wyłącznie w towarzystwie własnym oraz tych innych - niedoinformowanych Użytkowników forum. Możesz wypisywać "bezkarnie" największe bzdury