Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
portal górski
Regulamin forum

Teraz jest N mar 09, 2025 10:28 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt maja 27, 2014 10:13 am 
Nowy

Jak już ktoś wspomniał, w Tatrach ludzie będą zawsze, młodsi i starsi.

Co do innych gór - Karkonoszy, Sudetów, Beskidów, Gór Świętokrzyskich i innych - hmm, uważam, że można dziecku pokazać, czym to się je (ale dostosować do wieku dziecka, nie od razu wyciągać biednego dzieciaka na wycieczkę 10-godzinną i kazać mu maszerować te 10 godzin). Na studiach można np. wprowadzić zaliczenie części zajęć z WF-u (przedmiot obowiązkowy na większości kierunków) wycieczkami w góry. Ja miałam w gimnazjum obowiązkowe, jednodniowe rajdy w góry (nie było to tak znów dawno :P), i zdecydowana większość mojej klasy brała w nich udział. Może to też jakaś droga?

A i tak będą ci, którym góry nie leżą. Uważam, że góry są trochę ekskluzywne, tak samo, jak np. jeziora czy morze. Ja nie znoszę głębokiej wody i nad morzem byłam raz w życiu a jeziora omijam szerokim łukiem. Tak samo ktoś może nie lubić wysokości albo wychodzenia pod górę.

http://talkawgorach.blogspot.com/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1