http://www.321gory.pl/phpBB2/viewtopic. ... 4&start=20
Przeniesienie tych postów traktuje jako zabezpieczenie ich na wypadek wysłania ich w kosmos.
Basia Z. napisał/a:
GB napisał/a:
Basia Z. napisał/a:
Ponieważ Lucyna (lepiej lub gorzej) przepisuje przewodniki po ścieżkach dydaktycznych na prawdę bardzo mi się to przyda, nie muszę ich kupować.
Tylko musisz uważać, bo te informacje-utwory użyjesz w celu uzyskania korzyści materialnych - a wedle prawa na takie wykorzystanie musisz mieć zgodę ich Autora - nawet, jeśli zacytujesz źródło pochodzenia tychże

)) : rotfl :
pozdrawiam
gb

))
Jeżeli umowa na moją pracę zostanie zawarta (co jeszcze nie jest pewne) - to na pewno napiszę do BdPN.
W końcu ich też będę popularyzować.
Jednak praca Lucyny na pewno nie pójdzie na marne.
Przynajmniej dzięki Niej wiem co jest najciekawsze i na co warto zwrócić najwięcej uwagi.
Następny
Basia Z. napisał/a:
GB napisał/a:
"w ostatnich latach na terenie takiej gminy powstały ścieżki edukacyjne taka, a taka, dla których cennym uzupełnieniem są mini przewodniczki autorstwa Kowalskiego i Malinowskiej. W sposób przystępny przedstawiono w nich to i to, ze szczególnym uwzględnieniem tego i tamtego" - to nikt się nie będzie mógł przyczepić....
... Które nabyć można tam i tam ...
Dokładnie taki właśnie miałam zamiar.
W czym praca Lucyny byłaby mi bardzo pomocna.
Ale do BdPN pewnie napiszę i tak (jeżeli jak pisałam, cała umowa dojdzie do skutku).
B.
Ciekawość zwyciężyła we mnie. Mój Boże, o czym my tu rozmawiamy. Mam odruch wymiotny. Na pewno wątek nie będzie w najbliższym czasie kontynuowany. Na pewno, w sposób nawet pośredni, nie przyłożę reki do naciągania ludzi. Kolejna publikacja napisana przez osobę nieznającą ani terenu, ani zagadnienia. Mogę pomóc każdemu, popularyzacja regionu ponad wszystko ale są granice, których nie przekroczę.
Teraz to ja wymiękam.
Basia Z. napisał/a:
Zamierzam korzystać również z wszelkich innych informacji o Bieszczadach jakie publikujesz na wszelkich innych forach.
Forum bieszczadzkie oczywiście też czytam (bez logowania), jest tam bardzo dużo interesujących informacji
Na forum turystyka-gorska tez sporo ciekawych informacji o Bieszczadach zamieściłaś i też zamierzam to wykorzystać.
B.
No cóż, muszę liczyć się z tym, ze hieny będą żerować. Nie życzę powodzenia. Te watki powstały aby zapobiec takim sytuacjom jak ta. Osoba nie mająca zielonego pojęcia o regionie pisze publikację posługując się nie swoją wiedzą i znajomością terenu ale stronami internetowymi.
Basia Z. napisał/a:
lucyna napisał/a:
Osoba nie mająca zielonego pojęcia o regionie pisze publikację posługując się nie swoją wiedzą i znajomością terenu ale stronami internetowymi.
A może wcale nie pisze ?
B.
Tego nie wiem. Wiem jednak, że wykorzystywałaś nas wcześniej. Zorientowaliśmy się jeszcze na forum info, rozmawialiśmy o tym na jednym ze spotkań. Stwierdziliśmy, że grasz nieuczciwie i nie pomogliśmy ci. Gdybyś otwarcie stwierdziła, że potrzebne są ci materiały i informacje o słowackich pralasach to dostałabyś wszystkie dostępne nam wiadomości i publikacje. Kręciłaś więc poszliśmy nawet dalej. Zastawiliśmy na Forum liczne pułapki, tam są błędy w naszych relacjach, wypowiedziach. Są one zawarte w licznych postach. Wtedy też postanowiliśmy, a raczej ja wysunęłam wniosek, że powinniśmy informować o dobrych, rzetelnych publikacjach dotyczących naszego regionu. Tym ja zajęłam się. Jesteś matką chrzestną tych wątków
Basia Z. napisał/a:
lucyna napisał/a:
Gdybyś otwarcie stwierdziła, że potrzebne są ci materiały i informacje o słowackich pralasach to dostałabyś wszystkie dostępne nam wiadomości i publikacje.
Ale one na prawdę nie były i nie są mi potrzebne !!!
Dysponuję sporymi materiałami na ten temat w języku słowackim.
Lucyna - chyba lepiej było kiedy mnie całkowicie ignorowałaś - proszę o ignor !
Oszczędzaj swoje zdrowie, pamiętaj, że musisz o nie dbać !
Pozdrowienia
Basia
Niepotrzebna złośliwostka.
Tak, jestem chora. Nie wiem kiedy wrócę do pracy.