Endrju - szanse (choć niewielkie) są zawsze, bo ostateczną decyzję i tak podejmuje jury, to oni maja największą liczbę głosów do przyznania

A tak z ciekawości, Twój projekt to który?
Na Dominikanie byłem niedawno, z tym, że był to wyjazd czysto turystyczny, taka objazdówka po wyspie. Natomiast to, co rzuciło mi się w oczy to właśnie ogromny potencjał skał, na których nikt się nie wspina. Tamtejszy klub wspinaczkowy (choć nie do końca można to nazwać klubem - raczej grupa wspinaczy, coś na wzór naszych kustoszy rejonów wspinaczkowych) nie ma kasy na profesjonalne przygotowanie dróg, a o tych które są ciężko znaleźć jakieś rzetelne info. Dlatego jak trafiłem na informację o tym konkursie to od razu pomyślałem o tamtejszych klifach. Bez wsparcia finansowego raczej nie będę odgrzebywał tematu, bo przygotowanie rejonu trochę kasy pochłonie, a i sam mając do wyboru miejsce, w którym jeszcze nie byłem i powrót na Dominikanę, pewnie wybiorę coś nowego (może bardziej interesującego?).
A wracając do tematu mojej poprzedniej objazdówki: gdyby ktoś chciał poczytać o Dominikanie to niedawno otworzyłem bloga, na którym co jakiś czas będę dopisywał kolejny dzień naszej podróży:
http://www.dominikanazplecakiem.blogspot.comTo taki trochę offtop, bo tematów górskich jest tam niewiele