1. Założyłeś -
a priori - że wędrowanie po górach ma wyłącznie aspekt rekreacyjno-sportowy. Wydaje mi się to spłaszczeniem tematu.
2. Żadne z pytań nie dotyczy tytułowej "motywacji", bo nawet pytanie 15 - odnosi się wyłącznie do "indywidualnych korzyści", a nie motywacji...
pyt. 2
- czy chodzi o organizację - we własnym zakresie - całego planu trasy, rezerwacji noclegów, zapewnienia transportu, noclegów, wyżywienia i sprzętu - dla siebie (indywidualnie) lub grupy - czy też o korzystanie z usług biur turystycznych w tym zakresie?
Zarezerwowanie "górskiej wędrówki" poprzez biuro turystyczne to zupełnie coś innego niż samodzielna organizacja tejże. Bez znaczenia jest to, czy rezerwujesz ową usługę wyłącznie dla siebie, czy dla grupy...
pyt. 3
- właściwie większość respondentów powinna zakreślić wszystkie trzy odpowiedzi...
Różnica pomiędzy pyt. 3 a 4 jest bardzo subtelna...
pyt. 5
- przyjmujesz założenie, że nawet jednodniowy pobyt w górach wiąże się z odbyciem jakiejś wędrówki górskiej?
pyt. 6
- bezpieczny wypoczynek w górach (cokolwiek oznacza to określenie) wcale nie musi być tożsamy z bezpiecznym wędrowaniem po górach...
pyt. 7
- czy podróżowanie jest tożsame z wędrowaniem?
co oznaczają określenia: łatwe, średnio-zaawansowane, zaawansowane - zwłaszcza w odniesieniu do "podróżowania" szlakami???
pyt. 8 -
czy możliwe jest (podróżowanie? wędrowanie?) szlakiem górskim oznakowanym z przewodnikiem? Czy chodzi o przewodnika (w sensie prowadzącego) czy o przewodnik (w sensie książki)?
pyt. 9 -
warto przetłumaczyć całość pytania/ankiety na język polski...!!!!
pyt. 10 -
czy "wybieranie się" w góry jest tożsame (i jedynie możliwe) z wędrowaniem po górach???
pyt. 12 -
czy interesowanie się pieszymi wędrówkami górskimi jest tożsame z ich uprawianiem?
pyt. 13 -
warto przetłumaczyć całość pytania/ankiety na język polski... !!!!
pyt. 15 -
warto przetłumaczyć całość pytania/ankiety na język polski... !!!!
pyt. 16 -
dotyczy kwot, które ankietowany jest skłonny wydać? które realnie wydaje? czy też może takich, które uważa za najodpowiedniejsze?
Jeśli pytanie nie jest wymagane - po co je zamieszczać w ankiecie na KONKRETNY temat?
Nie wiem, czy konsultowałeś ankietę z opiekunem licencjatu - ale według mnie - pytania są do poprawek.
pozdrawiam
gb