W ten weekend spalem na Markowych. Pani slusznych rozmiarow, ktora siedziala w barze faktycznie nie byla jakos super mila, ale nie moge powiedziec zeby byla jakos specjalnie nieuprzejma. Natomiast szef schroniska okazal sie bardzo milym kolesiem. Obsluga tez bardzo wesola i mila.
Sam schron w srodku odbiega mocno od standardow Polskich. Pokoje i sanitariaty lepsze niz w wiekszosci kwater/pensjonacikow. Dosc tanie piwo jak na schron (5,5 za Zubra w puszcze). Za 18 pln schaboszczkach z ziemniaczkami i salatkami (naprawde ogromna porcja). Dziwnie wysokie ceny dan barowych (fasolka, pierogi itd. za 10 pln). Wrzatek za darmo.
Dla mnie bardzo pozytywnie i jedynie co wkurza to zbyt donosne wolanie z kuchni po zamowienia
FX - generalnie to ja jestem zdania, ze jakis kubeczek trzeba przy sobie nosic. Jakby kazdy przychodzil i bral kubek na swoje zarcie to by mieli wiecej zmywania niz po obiadach. Oczywiscie korona im z glowy by nie spadla (ale nie oburzalbym sie specjalnie). My w ciagu wyjazdu na wlasne posilki dostalismy lacznie chyba z 4 czy 5 talerzy a i jakies kieliszki na wodke sie znalazly. Takze dla mnie bardzo pozytywnie. Moze trafiles pechowo na zla osobe
A pisanie, ze nocleg kosztuje 45 pln za osobe jest lekkim naduzyciem. Oczywiscie sa takie noclegi, ale to najdrozsze pokoje z lazienkami. Wielosobowka kosztuje 28 pln i jest to cena dosc normalna jak na tak popularne miejsce
Osobiscie polecam
Ps. Nie wiem o jakie pamiatki Pani przewodnik chodzilo, ale jak dla mnie pocztowki, przypinki, tandetne mini drogowskazy, znaczki turystyczne i pieczatki to chyba wystarczajacy wybor. To nie Krupowki a schronisko
Ps. 2 Nie wiem czym sie objawia dokladnie atmosfera schroniska, ale jak bylem to na jadalni do poznych godzin siedzialo wielu ludzi, dyskutowalo, pilo winko/piwko/gorzolke, czytalo ksiazki, a my akurat gralismy w karty. Schronisko poki co malo przytulne, ale to dlatego, ze nowe. Trudno oczekiwac klimatu 100 letniego schroniska w nowym obiekcie. Na duzy plus super fotki na scianach, jest na czym okno zawiesic
Ps. 3 Nocleg zastepczy kosztuje 20 pln. Przy czym jest to nocleg na materacach. Nie wiem czy za spanie na prawdziwej glebie na jadalni sie taniej placi.