Tytułem przedstawienia sie - jeżdże i chodze czasem po górach jak mam czas, a mam go na tyle mało że jednak wole jeździć .
W trakcie coś fotografuje, głównie na fora rowerowe i sporo zdjęć przedstawia też i podłoże . ścieżki po których sie poruszam, aby chętny do powtórki wiedział jak sie przygotować i czy da rade.
Na początek :
3 Perełki Beskidu Wyspowego : Ćwili, Łopień , Śnieżnica
Start - Mszana Dolna, spod policji z tyłu i wjeżdżam na żółty szlak, który pnie sie od razu ostro w góre, potem sie wypłaszcza.
Elegancko sobie jedziemy oglądając widoczki do tyłu albo po prawej stronie, troche po lesie, troche po polach ale ładnie i przyjemnie.
Do momentu aż wjedziemy w las Ćwilina, tam niestety na mój rower jest za trudno, zresztą na jakikolwiek bo ostro w góre i masa kamieni zryta przez motory i tak dymam do góry.
Na pewnym poziomie już kamieni nie ma i można jechać ładnym singielkiem miedzy choinkami, aż do pierwszej polany czoła Ćwilina, .
Tam fotki i daje pod góre aż na główny szczyt.
Ze szczytu niebieskim aż do Jurkowa, ach , miejscami ostro i niebezpiecznie ale jakoś poszło, no wiec jestem w Jurkowie.
Woda , bukłak i asfaltem do Przełęczy Rydza Śmigłego na zielony szlak - kierrunek Łopień.
Szlak ten jest po prostu lajtowy, no miejscami na nogi ale jest gładko i błotko , zwózka drzewa,
Jestem na szczycie pod koniec oklaski od turystów, jestem wielki wyjechałem, .
Na górze nic ciekawego, pare fotek do galerii i ... zjazd zielonym.
Zjazdy wręcz rewelka aż do samego dołu , technicznie itd.
No cóż, zjechałem do głównej drogi , kawałek asfaltem i daje w bok na Śnieżnice od tylca, czyli chce zrobić całą góre od jej końca czyli od Jurkowa.
Jak było ciężko, ostre podejscia miejscami , ale tam gdzie można było jechać było super, Nad Sambrukiem, - krawędzią rezerwatu, na przepaścią praktycznie jest singielek, żywego ducha tam nie ma nawet śladów opon , cudnie , docieram przez Wierchy , do Na Budaszowie , szczyt Śnieżnicy , krzyż, tablica i dalej do skoczni, jest , fotki i w dół zielonego aż do asfalta.
Zjeżdżam do Mszany Dolnej , na pizze , do auta i do domu, korek w Wieliczce - standard.
Było super , 3 szczyty Wyspowego zaliczone !
https://picasaweb.google.com/1104808309 ... 2934599714