Dostałem maila od Czapy. Poniżej wklejam. Pewnie duża część z Was też wspierała. Ciekawostka jest taka, że on znowu tam pojedzie...
---cyt---
Witam Serdecznie. Po tej stronie monitora Tomek Mackiewicz ps. Czapkins. Na początku pragnę serdecznie podziękować za pomoc w zorganizowaniu tegorocznej wyprawy na Nanga Parbat, której celem było zimowe wejście na szczyt tej góry. W drugiej kolejności chciałbym BARDZO przeprosić za opóźnienie w wysyłce zadeklarowanych nagród. Zapewniam Ciebie, że opóźnienie nie jest przejawem ignorancji z mojej strony. a wynikiem zbioru wydarzeń, które nie do końca zależne były od mojej woli. Jak być może Wiesz, w trakcie zejścia zdarzył się wypadek, mianowicie wpadłem w szczelinę o głębokości 40m, a stało się to na wysokości 6500m npm. Mimo iż zbiórka na PP pozwoliła zorganizować wyjazd, opłacić wszelkie niezbędne potrzeby, to niestety ów budżet nie zniósł już kosztów związanych z wypadkiem. Sprawa nie była nagłaśniana przeze mnie celowo, jako że nie chciałem specjalnie robić z siebie ofiary.
W wyniku wypadku doszło do awarii organizmu, byłem zmuszony skorzystać z opieki szpitalnej w Gilgit, a jako że nie starczyło też na ubezpieczenie, koszty musiałem pokryć sam ale to tak gwoli ścisłości . Sprawa odmrożeń palców u nogi ciągnęła się jeszcze do niedawna, gdzie w ostateczności już w szpitalu w Warszawie, stosunkowo niedawno doszło do amputacji jednego palca, pozostałe natomiast powolutku doszły do siebie.. No ale dobrze, nie będę już zanudzał smutnymi opowieściami, przejdę natomiast do meritum. Obecnie wylizawszy rany po zimowej próbie, udałem się na emigrację celem znalezienia pracy i zgromadzenia funduszy, po pierwsze na kolejną zimową próbę na tej samej drodze wraz z Elizabeth Revol, a po drugie a może również po pierwsze, na nagrody i podziękowania. Bardzo mi zależy by nie pozostawić wątpliwości że jestem Ci bardzo wdzięczny za wsparcie i byś nie czuł(a) się trywialnie mówiąc "olanym". Rozpoczynam tym samym proces wysyłania maili do wszystkich wspierających z prośbą o podanie paru danych potrzebnych do realizacji wysyłki nagród
1. Proszę o odpowiedź na maila.
2. Proszę o podanie adresu do wysyłki ewentualnie numeru telefonu lub skypa, jeśli w Twoim pakiecie były osobiste podziękowania.
3. Proszę wyszczególnić w mailu rodzaj wybranej nagrody.
4. I to wszystko..
UWAGA!!!! Proszę nie niepokoić się, jeśli listonosz nie będzie przynosił paczuszki przez dłuższy czas od otrzymania tego maila. Ten mail rozpoczyna bowiem proces gromadzenia adresów, selekcjonowania na grupy itp.. To dosyć długi proces bo długa jest lista wspierających. Jeszcze raz chcę bardzo serdecznie podziękować za wsparcie, i za cierpliwość, mądrość i zrozumienie. Całym sercem DZIĘKUJĘ. Na chwilę obecną w załączniku przesyłam symboliczną nagrodę pocieszenia. Tym czasem serdecznie pozdrawiam, życzę mocy, energii, miłości i wzajemnego zrozumienia..

A także cierpliwości która i mi niezbędna bym mógł zakończyć to com zaczoł. PZDRO CZAPKINS
-----------------