Hey

Jestem tu nowa. Trzeba wcześniej się przywitać na jakimś wątku? Szukałam czegoś a la: przedstaw się, ale nie mogę znaleźć, a chciałam się wypowiedzieć

Ja akurat w Gruzji byłam jakoś w tamtym roku. Zahaczyliśmy również o Armenię. Była to wycieczka objazdowa, organizowana przez biuro turystyczne. Jak dobrze pamiętam "Wytwórnia wypraw". Plus taki, że trochu tych gór zobaczyliśmy w Kazbegi czy Dawid Garedża. Drugi plus to to, że jako osoba niestety nieznająca żadnego języka poza polskim czułam się o wiele bezpiecznie jednak w formie zorganizowanej.
Kraj wydawał mi się stosunkowo bezpieczny jeżeli chodzi o sytuację polityczną, ale tak jak piszę- było to w tamtym roku.
A tak z ciekawości chciałam zapytać bo tu raczej temat trekkingu. Czy jest możliwość zorganizowanej wycieczki właśnie do Gruzji z jakimś polskim biurem turystycznym czy raczej albo na własną rękę albo tylko i wyłącznie z miejscowymi biurami?
Jeżeli pytanie wydaje się głupie to przepraszam. Zaciekawił mnie temat. Gruzja bardzo mi się podobała, a ten typ "wypoczynku" jest wspaniałym pomysłem (o ile w ogóle możliwym dla początkujących). Jednak bariera językowa + nieznajomość tematu i zaczynają się schody

Pozdrawiam Wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedź