abrendon napisał(a):
FixXxeR napisał(a):
A kiedy dokładnie jedziesz? Mnie na Aoste namawiała koleżanka, ale w końcu ja namówiłem ją na Dolomity i raczej tam wylądujemy. Chociaż ta magia 4000...

Hej....w tej chwili to jestem ja jeden na wyjazd
Są 2 możliwe terminy wyjazdu.... pierwsza połowa lipca lub pierwsza połowa sierpnia
Nigdy nie byłem w Alpach.....tak więc z wielką radością udałbym się na jakiś konkkretniejszy trekking w tym roku
Wyjazd wolałbym w sierpniu, ponieważ wtedy będę już po wyjeździe w Tatry....a wiadomo.... lepiej jak kondycja jest lepsza niż gorsza
Hmmmm....a ta magia 4000 działa na mnie okrutnie
PS. Koszty nie są wbrew pozorom takie straszne....jedzenie zabiera się z kraju... a transport w obie strony przy samochodzie zapakowanym w 4 osoby to ok. 200 zł od sztuki....... Śpi się w namiotach "na dziko" - dyrekcja parku Gran Paradiso na to zezwala, tak więc nocleg tani
Cóż jeszcze mogę dodać....Gran Paradiso to największy park narodowy we Włoszech....i podobno jeden z najpiękniejszych krajobrazów w Alpach..... łąki pełne kwiatów..... górskie dzikie rzeki......dzikie zwierzęta (głównie koziorożce) .....piękne lodowce i malownicze góry......
a to w połączeniu z dobrą pogodą = fantastyczny wyjazd i wyjątkowe wspomnienia
Abrendon..... a czy Dolomity nie są takie trochę typowo wspinaczkowe ??? tzn.... uprząż, lina, kask, karabinki, 50 haków, kości friendów i innych takich

i jazda ????
Hmmm chyba, że wybieracie się na słynne VIA FERRATY....mniam
Pozdrawiam