Dzisiaj miało padać i wybierałem się na panel, ale jednak rano zdecydowałem się na skały i to był strzał w dziesiątkę! pogoda wytrzymała

, ale ludzi w Słonecznych sporo!
Za cel dałem sobie popracowanie nad "piramidą" i uzupełnieniem w niej braków, chciałem zrobić dwie VI+, ale jakoś dobrze szło

to przystawiłem się do sześciu
Słoneczne Skały- Gwiazda Śmieci VI+ RP - chciałem powtórzyć tą drogę, bo ostatnio poszedłem po płycie, ale górę zrobiłem na lewo od ringa (nie całkiem z lewo jak idzie droga "Prawego Żlebu IV", ale filarkiem) i jak dla mnie poszło coś za łatwo dawałem jej takie V+/-IV, teraz powtórzyłem znowu po płycie, ale górę poszedłem na prawo od ringa przez przewieszkę i to jest jak dla mnie rzeczywiście VI+. Czyli reasumując jest tak jak
pisałem wcześniej. Korzystanie na dole z chwytów z rysy (nie obitej) mocno ułatwia drogę - +IV/V (jeżeli górę też zrobimy całkowicie z lewej - tak jak w przewodniku)
- Kwiaty we włosach VI+ FL - ładna droga! z ciekawym przewinięciem na filarek, ale chyba nie zasługuje na +, raczej VI.
- Szklana Pułapka VI+ OS - jeżeli droga startuje tak jak w przewodniku o czym pisał semow to udało się zrobić, chociaż nie dałbym jej takiej wyceny raczej VI-. Patrzyłem jeszcze na dół tz. na wprost, ale to mi wygląda na coś VI.1+ bo chyba droga obok wygląda na łatwiejszą

- Łokieć szachisty VI+ OS - ładna droga! polecam! dosyć czytelna jak na OS, chociaż w 2-3 miejscach trzeba trafić i liczyć że ręka siądzie

, ale droga trzyma poziom prawie na całej długości
- Stara droga VI+ OS - również ładna droga! trudność na dole - do 3 wpinki i wyjście powyżej, ale na górze też trzeba się pilnować

- Marzenie drwala VI+ AF - kolega wiedział, że z niej ostatni spadałem i stwierdził, że jak tak dobrze idzie to, żebym się do niej znowu przystawił. Niestety to nie był dobry pomysł, bo brak już świeżości, a jednak ściągnąć się trzeba

. W końcu odkryłem zestaw ruchów odpowiedni dla mojego wzrostu

po 2 blokach puściła. Następnym razem podejdę do niej na wstępie jak będą siły

. Ale już teraz rozumiem dlaczego obniżyli z VI.1 na VI+

No dobra, a zasługa przejścia tych dróg spoczywa na pożyczonych butach kolegi

LS Solution

Pozdrawiam
Tomek