blelump napisał(a):
Obczaj co tam dają u Renaty, a Centrum Wstydu omijaj z daleka.
W Reni cena jest dla mnie 10zł większa a dla laski 5zł (studentka :p). Dla mnie jest to do przełknięcia, zawłaszcza, że też dają sprzęt. Inna sprawa, że długi ma taką samą cenę na swojej stronie 200zł - pytanie tylko, czy daje coś na treningi do czasu aż sobie czegoś nie kupie. Na początku buty będę miał jakieś dopasowane adidaski, później oczywiście zainwestuje w coś rozsądnego. Ostatnio trochę się spłukałem na sprzęt górski i trzeba najpierw wszystko spłacić, zanim zabrnę za daleko

blelump napisał(a):
Powinieneś się skupić na wspinaniu, siłka powinna być tylko suplementem, np. po treningu, o ile w ogóle. Najpierw 3x panel, szybko dojdziesz do swojego maxa, a potem tylko ciężka praca nad kolejną cyfrą, jeśli w międzyczasie Ci się nie znudzi .
Taki jest też plan. Siłownia znudziła mi się jakiś czas temu a ćwiczę z przerwami już od paru ładnych lat. Jakiś czas temu, żeby urozmaicić sobie treningi, zapisałem się na Muay Thai i do siłowni nie ma porównania, jednak niestety na chwilę obecną mój klub nie ma sali do treningów i to jest najlepszy czas dla mnie, żeby spróbować czegoś innego

Siłownia nie będzie tak jak teraz, głównym moim zajęciem a jedynie uzupełnieniem treningu na ściance. Wiadomo, że nie będę ćwiczył na masę bo to mija się z celem.
marekm napisał(a):
a co chciałeś wypożyczać?
Na chwilę obecną nie mam nic. Słownie NIC.

Wiem, że np. worek itp to śmieszne kwoty, ale tak jak pisałem najpierw chcę spłacić górskie rzeczy zanim zainwestuję w sprzęt wspinaczkowy.
marekm napisał(a):
Asia pojechała na wakacje, na dniach wraca, zresztą praktyka (całkiem słuszna) jest taka że w okresie letnim sekcja odbywa się w skałach
W takim razie do Asi faktycznie zapiszę się na skałki. Jednak jak ktoś pisał, że ona też prowadzi zajęcia na ściankach to chciałem u niej od razu robić i jedno i drugie

marekm napisał(a):
Jeżeli chcesz Długiego, to po prostu do niego zadzwoń, zapewne okaże się, że wcale nie jest drożej
No i tak chyba właśnie zrobię. Zadzwonię, zobaczę co on mi powie i co z tego wyjdzie.
swi7ch napisał(a):
Najlepiej to się zapisz do Kuby Rozbickiego
Tak właśnie patrzę i też podobnie jak Długi i Asia stacjonuje w Reni. Coś w tym chyba jest, że nie jest to Forteca :p Wszystko fajnie, tylko u niego cena z wejściówkami to 220zł dla mnie i dla laski 190zł podczas gdy długi ma ceny na stronie 175zł i 200zł. Niby nic wielkiego, ale patrząc z perspektywy starty w Fortecy odpowiednio 160 i 190zł to już robi się coraz drożej. Droga zabawa ...
PrT napisał(a):
Co do Długiego to zwyczajnie skontaktuj się z Nim:
http://www.geckoclimb.com/kontakt/ na tej stronie znajdziesz też cennik...
Jutro z pracy wyślę do niego e-mail lub zadzwonię. On na chwile obecną chyba przoduje w osobach "polecanych".
swi7ch napisał(a):
Przecież Asia szkoli w Kilimanjaro.
PrT wkleił wcześniej link do Kilimanjaro.
Tak więc z tego co piszecie to lepiej iść do Reni niż do Fortecy, czy tak? Wygląda na to, ze póki jeszcze sierpień i mam możliwość wyboru to wybiorę się do Reni jutro i zapytam tam co i jak. Zwłaszcza, że z domu mam jeszcze bliżej do Reni niż do Fortecy

Jutro też skontaktuję się z Długim i dowiem się wszystkiego z "pierwszej ręki".
Szczerze mówiąc spodziewałem się, że taniej to wszystko wyjdzie