gosia_pe napisał(a):
Dla mnie nawet ten autobus dla niepełnosprawnych i starszych jest zbędny. Skoro nie jest organizowany taki wjazd dla tych osób np. na Halę Gąsienicową, czy do Piątki, to niby dlaczego MUSI być organizowany do Moka?
Turystyka górska nie jest dla wszystkich. A jak już ktoś chce pokonywać przeciwności losu i mimo wszystko odkrywać góry, to niech te przeciwności pokonuje jednak jakoś ambitniej, a nie w bryczce, czy w autobusie.
Oczywiście patrzysz z perspektywy zdrowego człowieka, który jeszcze może tam wleźć... dlaczego ktoś kto przez całe życie jest niepełnosprawny ma oglądać góry tylko na fotografiach? Tylko dlatego, żeby prawdziwym turystom było wygodniej i zaciszniej? To może zlikwidujmy też schroniska bo jak ktoś jest taki pełnosprawny to może podymać na dół się wyspać... jestem też za likwidacją TOPR bo przecież jak ktoś jest tak słaby, że potrzebuje w górach czyjejś pomocy tzn. że nie powinno go tam być... czyli tzw. selekcja naturalna (to ostatnie zdanie to sarkazm oczywiście). Ja wiem, że najłatwiej jest uderzyć w tych najbardziej bezbronnych... myślisz, że jak już jakiś niepełnosprawny podejmie wyzwanie i będzie próbował wjechać do góry na wózku to powinien dostać mandat za wjeżdżanie pojazdem na drogę Balcera? No i czy winni mu zarekwirować "pojazd"? Masz ciekawe teorie i chętnie wysłucham ich rozwinięcia.
gosia_pe napisał(a):
Jeśli jednak mimo wszystko jakiś transport dla niepełnosprawnych i chorych musi być zapewniony, to niech analogicznie będzie też zapewniony dla nich transport na Halę Gąsienicową, na Giewont, na Rysy, na Orlą...
Echhh... gadałaś zwyczajnie od rzeczy i bez wyobraźni, a teraz to już przechodzisz w brednie... jest jeszcze choćby coś takiego jak czynniki zewnętrzne które determinują możliwość (lub jej brak) organizowania takowego transportu bez dodatkowej ingerencji zewnętrznej w ekosystem TPN (czy jakoś tak

). Słowem... rozwijasz się w swoich wypowiedziach, ale pamiętaj że nie w każdą stronę rozwój jest dobry.
gosia_pe napisał(a):
Niepełnosprawnym należy ułatwiać korzystanie z urzędów, sklepów, aptek, komunikacji miejskiej itp., a nie górską turystykę.
Czy jesteś za zamknięciem niepełnosprawnych w klatkach?
Szarotka2 napisał(a):
Zgadzam siez gosią_pe
Nie masz się czy chwalić... a reszta twojej wypowiedzi to tylko bełkot pijanego.
Szarotka2 napisał(a):
dlaczego Słowacy nie wyasfaltują i nie poślą jakichś konnych zaprzegów Doliną Cichą,
Widać że bardzo mało wiesz o Tatrach. Inaczej nie zadawałabyś podobnych pytań... przynajmniej dotyczących tej doliny.
Szarotka2 napisał(a):
Warto zastanowić sie nad tym co się pisze
No i sama podsumowałaś swoje wypowiedzi. Brawo.
gosia_pe napisał(a):
Korzystałam rzecz jasna z żelastwa na OP i w wielu jej miejscach bez niego bym sobie nie poradziła.
Czyli zgodnie z twoją teorią, nie powinno cię tam być.
gosia_pe napisał(a):
Biżuterię robię sobie sama...
Ale wiesz, że biżuteria z makaronu jest modna tylko do 3 klasy podstawówki?