aniavv napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi, w sumie podaliście mi tylko dwa modele...
Dla niedowiarków, wiem z jakiego powodu chcę buty tej firmy, nie innej, chociaż miło, jeśli podajecie POMOCNE wskazówki. Jeśli możecie coś zasugerować jaka firmy produkuje buty lepsze w jakieś konkretne warunki, dzięki.
Może być np. Teva, dowolne sandały, nigdy nie przemokną i da się po śniegu (testowane w drodze na Halę przez zBoczań).
aniavv napisał(a):
Napisałam, że głównie chodzę w Tatrach, tak więc warunki chyba kojarzycie? Jest skała, błoto, deszcz, czasem zdarzy się śnieg, może być też sucho. Nasze góry obfitują w ciekawe warunki atmosferyczne:) Myślę, że meindl ma jakieś modele, które będę odpowiednie dla takich potrzeb, dlatego pytam o Wasze doświadczenia. Chciałabym buty tej firmy, bo wiem, że są najlepsze, ja przynajmniej tak uważam i znam opinie ludzie, którzy mają je i próbowali też różnych innych firm.
Więc, jeśli macie jakieś doświadczenia, podzielcie się, proszę:)
Opinii to jest tyle, ile turystów w drodze do MOKa, ale coś w nich jest. Meindl robi dobre buty w pewnych klasach, co nie znaczy, że wszystkie są tak samo zajebiste, ergo najlepsze, bo oczywiście tak nie jest. Zdecydowanie na pewno przoduje w butach w pełni skórzanych bez membran, bo takie Cię powinny interesować do takiego użytkowania, np:
http://8a.pl/buty-trekkingowe-wysokie/m ... ngadin-mfs . Jest również na rynku firma Han-Wag, która robi prawie to samo, ale na inne kopyto. Jak pójdziesz do dobrego sklepu, gdzie mają to i to, to od razu poczujesz różnicę (pamiętaj, że but trzeba dopasować do stopy, a nie odwrotnie). Oczywiście możesz załadować się w Szmatex w bucie, jak polecano powyżej, Twój wybór

. O Szmatexie w bucie powinnaś sobie przypomnieć podczas kupowania kolejnych butów typowo na zimę. Tu wcale nie żartuję, bo nie ma butów uniwersalnych, sam użytkuję 4 pary, w zależności od rodzaju uprawianej aktualnie aktywności.