on the rocks napisał(a):
Pierwszy raz w temacie, jeśli ktoś ma mało cierpliwości, niech nie czyta- pytania mogą zaskoczyć...
Szukam zwyczajnego palnika, żadnych rarytasów. Biorąc za kryteria cenę /do 100 zł/, kartusze /dostępność/ i wygląd /jak najmniej 'plastikowych', ładnych dodatków/, wychodzą mi dwa typy: F1 Spirit Coleman'a i Trial Classic z Go System.
Który produkt pewniejszy i czy do któregoś może być ograniczony dostęp do kartuszy? Ewentualnie coś podobne, godne polecenia?
Przeglądając różne oferty, natrafiłem w opisie na mniej więcej taką uwagę: "Możliwość wielokrotnego demontowania kartusza". Znaczy to, że nie każdy palnik/kartusz na to pozwala czy po prostu producent nie miał się czym pochwalić i taką notkę dołączył? [;
Ja mam MightyAtom GoSystem`u i muszę powiedzieć, że jak na razie, sprawuje się bardzo dobrze

Ma odkręcane kartusze ("wielorazowe"), które są łatwo dostępne i można je kupić w 2 albo 3 wielkościach. W deszcz czasem nie chce odpalać z wbudowanego zapalnika piezo, ale wystarczy wtedy pomóc mu zapalniczką

. Dodają do niego plastikowe pudełko, w które można schować złożony palnik i wsadzić tam np. zapalniczkę i jest jeszcze kapka miejsca na drobiazgi. Dodają jeszcze do niej małe pudełeczko z uszczelką i kluczykiem, żeby w razie czego ją sobie wymienić, ale to chyba bardziej pic na wode bo nawet nie wiem jak bym miał ten palnik rozkręcić
Nie mam porównania z innymi palnikami, ale myślę, że produktom GoSystem można zaufać. Poszukaj promocji, bo np. ja swój kupiłem ze zniżką 40%,a że kuchenki danej firmy w określonym przedziale cenowym nie różnią się jakoś specjalnie to czasem warto wziąć tą, która jest aktualnie na promocji