Ten sezon nie był dla mnie zbyt udany, na co złożyło sie kilka czynników obiektywnych, m.in. czerwcowo - lipcowe mistrzostwa świata w piłce nożnej w Niemczech, okrutne upały w lipcu i nadmierne opady w sierpniu. Niemniej jednak kilka tras górskich udało mi się zrobić. Spróbuję je z pamięci wymienić i liczę, że będzie to początek parady wspomnień również w Waszym wykonaniu.
1. Długi weekend majowy - Beskid Żywiecki: Zwardoń - Wielka Racza - Rycerka Górna - Przegibek - Mała i Wielka Rycerzowa - Glinka - Krawców Wierch - Trzy Kopce - Lipowska Góra - Hala Boracza - Prusów - Węgierska Górka - Barania Góra - Węgierska Góra (4 dni razem z dojazdem i powrotem do Krakowa).
2. Ostatnia niedziela maja - Pieniny: Wąwóz Homole - Wysoka - Knajpa na Słowacji - Palenica - Szczawnica.
3. Czerwiec - Beskid Wyspowy: Mszana Dolna - Lubogoszcz - Mszana Dolna (to taka półdniówka, przed meczem Anglia - Ekwador)

.
4. Czerwiec - Tatry Zachodnie: Huciańska Przełęcz - Biała Skała - Sivy Wierch - Przełęcz Palenica – Jałowiec (po przegranym przez Anglików niesłusznie meczu z Portugalią – fatalny nastrój)

.
5. Lipiec – Tatry Wysokie: Łysa Polana – Dolina Białej Wody – Rohatka – Zbójnicka Chata – Stary Smokovec oraz droga powrotna Biała Woda – Chata pri Zelenom Plese – Kopskie Sedlo – Tatrzańska Jaworzyna (2 dni) – relację zamieściłem kilka dni temu na forum.
6. Sierpień – wyjazd wakacyjny:
a) Niskie Tatry: Liptovski Jan – Sedlo Javorie - Krakova Hola – Liptovski Jan
b) Niskie Tatry: Lucki – Krupova Hola – Dumbier – Sedlo Javorie – Liptovski Jan
c) Choczańskie Wierchy: Dolina Prosiecka - Dolina Kwaczańska
d) Mała Fatra: Stefanowa – Sedlo Miedziholie – Wielki Rozsutec – Sedlo Miedzirozsutce – Mały Rozsutec – Biały Potok
e) Mała Fatra: Tiesnavy – Chata pod Sokolim - Terchova
(może się zmoblilizuję i napiszę zaległą relację w wolnej chwili)
7. Wrzesień - Beskid Wyspowy: Lubień - Szczebel – Kasinka (w gumowcach przy okazji grzybobrania zupełnie niechcący, ale wyżej borcoki sie zaczynały

).
8. Wrzesień – Tatry Wysokie: Orla Perć: Palenica – D5S – Kozi Wierch – Granaty – Czarny Staw – Kuźnice (relacja na forum)
9. Październik: Beskid Żywiecki: Zawoja – Kiczorka – Polica – Hala Krupowa – Skawica (w niedziele po weselu moich znajomych, a przed poprawinami - wesele było w Makowie Podh)

.
10. Październik – Tatry Wysokie: Kuźnice – Zielony Staw – Karb – Kościelec – Kuźnice (relacja na forum).
11. Listopad - Tatry Zachodnie: Kuźnice – Hala Kondratowa – Przełęcz Kondracka – Giewont – Grzybowiec – Dolina Strążyska (relacja wkrótce).
I tak się troche uzbierało, a wydawało mi się ze przesiedziałem w domu ten sezon.
Pozdrawiam
Wojtek (Carcass)