Bardzo dziękuję za te komentarze.
Przede wszystkim chciałbym podkreślić, że mapa wykorzystuje praktycznie najprostsze dostępne w tej chwili technologie projektowania witryn, co z jednej strony jest jej zaletą, bo szybko się ładuje (przynajmniej powinna

), nie wymaga instalowania żadnych plug-in'ów itp. Ma to jednak swoje wady, takie jak np. to, że nie można kliknąć w rozgałęzienie szlaku dopóki maksymalnie nie przybliży się widoku, nie można przesuwać mapy płynnie itp.
---
Odp. na uwagi "macciej'a"
---
Jeśli chodzi o możliwość kliknięcia w szlak i uzyskania o nim informacji jest to możliwe i nie jest to ogromny problem przy założeniu, że mówimy o maksymalnym przybliżeniu, bo kliknięcie w mapę przy oddaleniu powoduje jej powiększenie - przy wykorzystaniu samego HTMLa i PHP inaczej tego nie zrobię. Ale przy maksymalnym przybliżeniu nie ma problemu - opisy szlaków, ewentualnie zdjęcia ze szlaków i tak chciałbym sukcesywnie wprowadzać, więc będzie do tego baza informacji.
Generalnie właśnie zamysłem tej mapy jest graficzne przedstawienie szlaków tatrzańskich z możliwością przekazania internaucie możliwie największej liczby informacji związanych z tym co może zobaczyć na danym szlaku, jak powinien się przygotować itp. Na chwilę obecną ze strony technicznej wszystko jest przygotowane - oczywiście jeszcze można pewne rzeczy doszlifować - pozostaje tylko wprowadzić brakujące opisy i zdjęcia.
Przygotowanie wykazu gotowych propozycji tras było od początku w planach i zamierzam to zrobić, właściwie myślę, że zrobię to w pierwszej kolejności przy dalszych pracach nad mapą.
Rozszerzenie mapy do całości Tatr również nie powinno być problemem, choć musiałbym mieć motywację w postaci zainteresowania i pozytywnych opinii użytkowników, a na to trochę będę musiał poczekać
Z tymi słowackimi częściami szlaków, które są na mapie, a nie powinny - bardzo możliwe, będę musiał pod tym kątem to jeszcze przeanalizować i najwyżej pewne odcinki wyrzucę.
Zdjęcia chętnie wezmę - na razie myślałem tylko widoku z rozgałęzień szlaków lub na punkty rozgałęzienia szlaków, ale chyba rozsądnie byłoby również udostępnić zdjęcia tego, co widać ze szlaków. Ze względu na ograniczenia miejsca na serwerze jestem zmuszony do wybierania tylko kilku zdjęć na jeden punkt rozgałęzienia szlaków (ewentualnie szlak). Tak więc można wysłać na mail - dominik.balint (małp.] interia.pl z opisem co to za miejsce (tudzież szlak) i informacją co się ma wyświetlać pod zdjęciem (autor, albo strona internetowa autora itp.).
---
Odp. na uwagi "KWAQ'a9"
---
W tej technologii tu nie poszaleję

PHP i MySQL niestety nie oferują fajerwerków
---
Odp. na uwagi "Huberta"
---
Planowanie trasy było właściwie najważniejszym pomysłem w całym tym przedsięwzięciu i cieszę się, że dobrze spełnia swoją funkcję.
Szata graficzna niestety jest jaka jest - myślałem o tym i właściwie od strony technicznej wszystko jest do tego gotowe - żeby wprowadzić najprostszy podkład, jednak to musiałbym zrobić ręcznie, a to jest praca na miesiące. Pomyślę jeszcze, żeby to jakoś inaczej rozwiązać, bo faktycznie pierwsze wrażenie może być niefajne - ja w to patrzę już kilka miesięcy codziennie, więc już się przyzwyczaiłem
---
Odp. na uwagi "hwyhobo"
---
No fakt - im większy ekran tym więcej powinno się pokazywać. Sporo z tym kłopotu, ale da się zrobić. Jeśli odzew użytkowników będzie motywujący, da radę
Niekończące się projekty... Jak już pisałem powyżej, to kwestia motywacji. W tym roku byłem 2 tygodnie w Tatrach (pierwszy raz zresztą) i to wystarczyło, żebym poświęcił na tę mapę sporo swojego czasu. Zainteresowanie użytkowników będzie motywujące do tego by pracować dalej, a jego brak sprawi, że zostawię to tak jak jest - nawet w tym kształcie może się komuś przydać.
---
Podsumowując bardzo cieszę się, że wstępnie Wam się podoba.
A jeszcze tylko dodam, że właściwie na bazie mechanizmów wykorzystanych w tej mapie można wprowadzić praktycznie dowolny obszar turystyczny (póki co same szlaki) przy średnio dużym nakładzie pracy.