Forum portalu turystyka-gorska.pl

Wszystko o górach
portal górski
Regulamin forum

Teraz jest N mar 09, 2025 9:34 pm

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 16, 2007 4:37 pm 
Swój

Wow ale zamieszanie wprowadziłem ale ludzie czy chcecie kiedyś przewracać o butelki albo o pijanych pseudo turystów i pseudo narciarzy bo ja nie !!!! a knajpy to knajpy tam jest to dozwolone!!! ja tam wolę bez alkoholu spędzać czas w górach co innego po nartach i po wyprawie :twisted:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 8:22 am 
admin

Oczywiście, że nie chcę. Ale są od tego regulaminy parków narodowych, parków krajobrazowych, obiektów, są zasady dobrego wychowania, kultura i zdrowy rozsądek. Państwo nie może w każdej dziedzinie wtrącać się w życie obywateli.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 9:39 am 
Stracony

tomek_lipa napisał(a):
ale ludzie czy chcecie kiedyś przewracać o butelki albo o pijanych pseudo turystów i pseudo narciarzy bo ja nie !!!!

Jak na razie stosunkowo rzadko się o nich potykam, a częściej niż o butelki po wódce potykam się o butelki po Coli.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 12:39 pm 
Uzależniony ;-)

Kaytek napisał(a):
tomek_lipa napisał(a):
ale ludzie czy chcecie kiedyś przewracać o butelki albo o pijanych pseudo turystów i pseudo narciarzy bo ja nie !!!!

Jak na razie stosunkowo rzadko się o nich potykam, a częściej niż o butelki po wódce potykam się o butelki po Coli.

I o własne nogi :P (jak za dużo tych butelek wypijesz)

http://pl.youtube.com/watch?v=P6-fvNX_lFo

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 1:05 pm 
Stracony

Robert18 napisał(a):
Kaytek napisał(a):
tomek_lipa napisał(a):

I o własne nogi :P (jak za dużo tych butelek wypijesz)

Oj, Robek, młodzieńcze, do matury już nauczony? Do książek, do nauki, nie garb się, i nie wtrącaj się jak dorośli rozmawiają ;)
;) ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 1:08 pm 
Nowy

Kaytek, różnica jest tu oczywista. Głupich nie sieją, oni się tacy rodzą. Głupotę więc tylko leczyć, dawać jej przykład z nadzieją, że coś im się do tej główki wbije. To co innego jest niż namiar alkoholu, bo na to sam się decydujesz, a gdy głupi pije z własnej głupoty, to właśnie tylko powszechne i rygorystyczne zakazy mogą, choć oczywiście nie muszą, go od tego odwieść. Wystarczy, że jeden pomyśli i nie wypije, a to już będzie sukces.

I ja nie jestem wcale za tak rygorystycznym prawem. Sam lubię się do czasu do czasu napić, nikomu nie odmawiam prawa do piwka czy grzańca w górskim schronisku. Ale są pewne dziedziny, czy pewne granice gdzie po prostu trzeba ostro i zdecydowanie. A ja jestem w tym akurat doświadczony. Mój bardzo dobry znajomy, wtedy obiecujący piłkarz, który stanął przed szansą transferu do klubu pierwszej ligi miał poważny wypadek właśnie na stoku narciarskim, osoba, która na niego wpadła była w sztok pijana. Efekt, od tego czasu do dziś chłopak chodzi o kulach. Ojciec mój miał wypadek samochodowy. Jego sprawca był kompletnie pijany. Ja sam trzy lata temu zostałem rzucony w głowę butelką po jakimś tanim winie przez jakiegoś pijanego smarkacza wracającego z koncertu, prawdopodobnie tylko za to, że nie spodobały mu się moje długie włosy, jakie wtedy nosiłem. Sam więc bardzo dobrze wiem, że alkohol jest jedną z tych niewielu rzeczy przed którymi trzeba głupich i nieodpowiedzialnych ludzi chronić, a ludzi mądrzy i odpowiedzialni powinni ze zrozumieniem do tego podchodzić. Tyle.

Konrad, tu zbliżamy się do wspólnego stanowiska. Przecież to jest jasne, że nikt nie ma gonić narciarzy z alkomatami czy każdy stojący w kolejce do wyciągu nie ma w niego dmuchać. To byłby przecież nonsens. Chodzi o to by przepisy były jasne, klarowne i czytelne – piłeś, nie masz wstępu. A jak już się tam znalazłeś, to gdy to się wyda musisz się liczyć z poważnymi konsekwencjami. A w ogóle jeśli dotąd tak nie było, że osoby nadzorujące bezpieczeństwo turystów miały prawo nawet siłą wyrzucić ze stoku pijanego jegomościa to jestem w szoku.
A z idiotycznymi przepisami to się nie zgodzę. Bo nawet jeśli przepisy są w praktyce martwe to nawet jeśli ten jeden na dziesięciu czy dwudziestu weźmie je pod uwagę, to na pewno będzie to lepiej, gdyby nikt się tym nie przejął. No przecież to wydaje się oczywiste.

A poza tym szkoda Konrad, a tak niestety odbieram twoje i także wielu innych wpisy (bo przejrzałem sobie też pozostałe podstrony tego tematu), że często zamiast merytorycznie pisać (choć tak oczywiście również piszesz), chwytacie się argumentów politycznych – jaki to głupi ten Dorn, jaka to zła ta ekipa rządząca, jakie to zamachy na wolności obywatelskie chce przeprowadzać.
Możecie tego nie pochwalać, i zabrzmi to pewno kontrowersyjne, ale ja się bardzo cieszę, że do wyborów nie chodzę, że się polityką nie interesują w ogóle, że się na polityce nie znam. Ale chociaż dzięki temu mogę obiektywnie o różnych pomysłach się wypowiadać.
A jestem pewny, że prawda jest taka, że hasłu „stop dla alkoholu na stokach” to w naszym parlamencie wszyscy od prawa do lewa by przyklasnęli. W tym przypadku tak samo głupi jak Dorn i zły jak PIS, byłby Rokita, Biernacki czy Pitera i rządy PO czy Kalisz i rządy SLD. I ciekawe czy gdyby to z innych politycznych ust padało, to czy nagle nie znalazłoby to u was większego poklasku.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 4:28 pm 
Uzależniony ;-)

:roll: raz miałem narty na nogach...
i chyba gdybym był trzeźwy to bym ich nie założył :scratch:

No, a czy to dobrze czy źle...
tak oczywiście wiem to głupie, bardzo nieodpowiedzialne, zakpiłem ze zdrowia swojego oraz innych ale jeździło mi się przednio i bynajmniej nie żałuje :twisted:

-Gofer-

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 20, 2007 10:15 am 
admin

S napisał(a):
A poza tym szkoda Konrad, a tak niestety odbieram twoje i także wielu innych wpisy (bo przejrzałem sobie też pozostałe podstrony tego tematu), że często zamiast merytorycznie pisać (choć tak oczywiście również piszesz), chwytacie się argumentów politycznych – jaki to głupi ten Dorn, jaka to zła ta ekipa rządząca, jakie to zamachy na wolności obywatelskie chce przeprowadzać.

Jeśli taki pomył rzuciłby Tusk, Lepper, Giertych czy Olejniczak nie zmieniłoby to mojego zdania na ten temat. To JEST polityka. Jeśli państwo (czyli władza) postanawia regulować każdą dziedzinę życia, to mamy do czynienia z zamachem na wolności osobiste o dążeniem do państwa autorytarnego. Takie jest moje zdanie i nie zaakceptuję takiej sytuacji. I naprawdę - nie ma znaczenia, jakie nazwisko nosi osoba propagująca takie idee.
S napisał(a):
ale ja się bardzo cieszę, że do wyborów nie chodzę, że się polityką nie interesują w ogóle, że się na polityce nie znam. Ale chociaż dzięki temu mogę obiektywnie o różnych pomysłach się wypowiadać.

Czyli nie interesuje Cię, w jakim kierunku zmierza nasz kraj i jak będzie Ci się żyło w przyszłości. Dla mnie jest to istotne, dlatego korzystam z moich praw. W związku z tym mam święte prawo patrzeć władzy na ręce i komentować jej decyzje. A nawet się z nimi nie zgadzać.
PS. Właśnie przeczytałem, że przyczyniam się do braku demokracji w RP. Jakoś dziwnie się składa, że każdy, to krytykuje pomysły bliźniaków oskarżany jest o zamach na demokrację. A mi, głupiemu, wydawało się, że możliwość krytyki jest jej atrybutem. Tak samo jak w przypadku alkoholu w górach.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 20, 2007 10:47 am 
Nowy

Mojego stosunku do polityki i wyborów nie mam zamiaru tu uzasadaniać, bo nie da się do bronić, jestem na przegranej pozycji, wiem to dobrze.
Ale to nie jest tak, że wszystko jest mi obojętne, gdyby coś działo się niepokojącego to na pewno na alarm bym bił. Tylko że uważanie projektu, o którym tu dyskutujemy za coś tak złe, że właśnie o tu na alarm bić trzeba, to wybaczccie szczerość, ale wydaje mi się śmieszne.
Z racji pracy moich rodziców jestem z tą polityką na bieżące, codzień przeglądam tzw. opiniotwórczą prasę, i to nieraz po kilka tytułów i swoje opinie mam.
Nie jestem wcale żadnym sympatykiem Kaczynśkich, ma naprawdę do nich stosunek, jak do wszystkich polityków, obojętny, chłodny. Ale przepraszam bardzo, ale do tej pory wydawało mi się, że to cokolwiek Kaczyńscy nie powiedzą, to tzw. opinia publiczna od razu, z miejsca uznaje za zamachy na demokracje. Nie odwrotnie. A może to jest właśnie demokracja?! Nie wiem, ale to na pewno nie jest miejsca na takie rozważania i polityczne dyskusje.
Reasumując zupełnie nie uważam w tej konkretniej sprawie by był tu przeprowadzany jakiś zamach na wolności obywatelskie czy widać było dążenie do państaw autorytawnego. No po prostu nijak nie potrafię na tę sprawę z takiego punktu widzenia spojrzeć. Patrzym jednak na to realnie i bez emocji.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 27, 2007 3:53 pm 
Stracony

:D
tygodnikpodhalanski.pl
Cytuj:
Narciarz z procentami

W ostatnich dniach ratownicy TOPR nie mieli wiele pracy. Uratowali jednak narciarza z Ukrainy, który zmęczony wysokoprocentowymi trunkami nie mógł zjechać z Kasprowego Wierchu.

W piątek wieczorem ratownicy poszukiwali w rejonie Kasprowego Wierchu narciarza z Ukrainy, który nie dojechał do Kuźnic. Przed godziną 19, gdy było już kompletnie ciemno, natrafiono na delikwenta przy dolnej stacji wyciągu na Goryczkowej.

Trudy degustacji trunków w restauracji na Kasprowym oraz zjazd trudną trasą przez Goryczkową okazały się tak wielkie, że narciarza do Kuźnic trzeba było przetransportować skuterem.

W ciemnościach pobłądziła także turystka, która schodziła z Hali Gąsienicowej do Kuźnic. Ratownicy odnaleźli "zgubę" w okolicach Kopy Magury.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1