No i wywołałem wilka z lasu ...
Przynajmniej wiemy, że żyjesz i masz się, mam nadzieję, dobrze ...
Przyznaję, że może przesadziłem wrzucając Cię do jednego wora z TPNem.
Przepraszam.
Na początek krótkie wyjaśnienie.
Zbulwersował mnie ten ustęp z artykułu :
Cytuj:
Karpiel - Bułecka zelektryzował również zgromadzonych inną kwestią związaną z Kasprowym - Tatr nie było widać, a to, co było widać, to była mgła, nie mogliśmy więc pokazać naszym gościom, gdzie ma być tunel pod Kasprowym, ale najważniejsze, że obecny dziś tutaj dyrektor Skawiński na tunel ten się zgodził i wyraził przekonanie, że jedynym problemem będzie pozbycie się urobku z wykopanej dziury.
Po nim następuje reklama, która, przyznaję, zmyliła mnie.
Wrzuciłem komentarz i dopiero potem doczytałem się reszty :
Cytuj:
Nic więc dziwnego, że dyrektor Tatrzańskiego Parku Narodowego wykorzystał pierwszą możliwą okazję do wyjaśnienia nieporozumienia: - Tunel pomiędzy Doliną Goryczkową a Doliną Cichą uważałem i będę uważał za pomysł nierealny, wręcz absurdalny - zapewniał Skawiński. - W czasie pobytu na Kasprowym Wierchu rozmowa dotyczyła jedynie pomysłu połączenia górnych stacji kolejek krzesełkowych z Kotła Gąsienicowego i Goryczkowego tunelem wybitym w kopule szczytowej Kasprowego. Nie wyrażałem też wówczas żadnej zdecydowanej opinii co do takiego pomysłu, uważam, że jest na to po prostu za wcześnie.
To mnie trochę uspokoiło bo przez chwilę pomyślałem, że TPN zwariował i kompletnie rozmienia się na drobne.
A teraz :
mac ap napisał(a):
Czy możesz Gustawie mnie oświecić
Miałbym trudność. A to dlatego, że pamiętam różne dyskusje z Tobą dotyczące np złażenia ze szlaku, rezerwatów itp. Różnimy się poglądami, co do tego nie ma wątpliwości. Kto ma rację ? Nie wiem. Nie mnie to rozsądzać. Natomiast jeśli chodzi o :
mac ap napisał(a):
w którym miejscu zdradziłem że zgadzam się z zamknięciem obozowisk taternickich, albo że nie przejmuję się biznesowo-pekaelowskimi planami pobudowania Tatr kolejkami, tunelami i hotelami
to sęk w tym, że dokładnie nie wiem jakie są Twoje poglądy w tych sprawach. Dlatego jeszcze raz przepraszam, że pochopnie założyłem, iż w tych sprawach popierasz czasami dwuznaczną politykę TPNu (jak w tym artykule o tunelu -
"niby nie ale może tak, zależy"). Skoro już Cię sprowokowałem do odezwania się to może wypełnisz tą lukę i się ustosunkujesz do sprawy np obozowisk PZA albo planów rozbudowy infrastruktury Zakopanego. Jest okazja.
Jeszcze jeden powód do przeproszeń. TPN to instytucja, jej szef to urzędnik. Ograniczeni są obowiązkami statutowymi oraz przepisami ale mają też pewne pole manewru w wielu sprawach i dlatego wypracowują i wdrażają w życie pewną startegię i politykę. I biorą za to pieniądze. Mamy więc prawo ustosunkowywać się do tej polityki, wytykać potknięcia, sugerować inne rozwiązania. To nie tylko prawo ale i obowiązek. Jednocześnie nie twierdzę, że pozycja TPNu i jego szefa jest komfortowa. Nie. W większości spraw są między młotem a kowadłem. Ich skuteczność zależy od ich umiejętności i dobrego wyboru polityki. Ta polityka wcale nie musi i chyba nie ma nic wspólnego z wewnętrznymi przekonaniami Pana Skawińskiego czy też jego pracowników. Ustalając politykę instytucji jaką jest TPN musi się kierować wieloma przesłankami, również takimi które mogą byc i byc może są w sprzeczności z jego osobistymi poglądami. Jeśli taki konflikt jest nie do zniesienia, albo benefity jego urzędu nie rekompensują jakiegoś rozdarcia natury powiedzmy moralnej, to ma on proste wyjście -> rezygnacja. Ciebie mac ap cenię za to (i dlatego przepraszam za wrzucenie Cię do tego jednego wora z TPNem), że Twoje poglądy, być może błędne, być może dobre, wynikają z autentycznego wewnętrznego przekonania a nie z jakiejś politycznej strategii instytucji. Poglądy te są kontrowersyjne bo wydają się wspierać obecną mocno restrykcyjno-represyjną strategię TPNu. I stąd nasze wcześniejsze dyskusje. Natomiast chętnie się dowiemy czy jednak zgadzasz się czy nie z :
mac ap napisał(a):
zamknięciem obozowisk taternickich, albo że nie przejmuję się biznesowo-pekaelowskimi planami pobudowania Tatr kolejkami, tunelami i hotelami