Pieczątki zbieram od dobrych pięciu lat, wbijam je do książeczki GOT PTTK, ale punktów nie zbieram. W sumie może ktoś z was mi powie, czy da się z tym coś zrobić i dostać za to jakieś punkty? Bo ja się nie znam, nigdy nie interesowałem się tym, że mogę coś z tego mieć.
Oto moja kolekcja:
Te pieczątki pochodzą z 2004 roku, widać tu (gubałówka, dol. kościeliska, dol. strążyska, schronisko kalatówki x2 oraz dol. małej łąki)
Kolejna dostawa pieczątek z 2004 roku (widać tu - Kalatówki, Kuźnica, Dol. Białego, Gubałówka, Dol. Chochołowska, 3x Kasprowy Wierch, Pieniński park narodowy - zimorodek).
Pieczątki z 2003 (Murowaniec - wklejone z zeszytu, gdyż nie posiadałem wtedy książeczki) 2004 (Ornak), 2005 (Dol. Strążyska, polana strążyska, dol. białego)
Pieczątki z roku 2005 (dol. białego, schronisko PTTK pięć stawów), dol. kościeliska, Palenica Białczańska, Schronisko Morskie Oko - mało widoczne).
Niestety nie wiem z którego dokładnie roku pochodzą te pieczątki (brak daty), jednak na pewno jest to 2005 bądź 2006. A więc widać tu ( Dolina suchej wody, Brzezin 2x, Dolina Olczyska, Schronisko na Polanie Chochołowskiej, Gubałówka, Mesto Vysokie Tatry - ze słowackiej strony)
Pieczątki z 2006 (Dol. Małej łąki, Dol. Kościeliska, Murowaniec, Palenica Białczańska, 2x Ornak)
Także rok 2006 (Dolina suchej wody, Dolina Filipka, Brzeziny, Slovensky Raj, 3x Klastorisko)
Nie ma daty przy pieczątkach (2x Ornak, dol. Kościeliska, Klastorisko)
Chusteczka ta pochodzi z 2004 roku (jak widać jest w dobrym stanie) nabiłem na niej dwie pieczątki z Bielańskiej jaskini, oczywiście nie są w książeczce ponieważ wtedy jej zapomniałem
Pieczątki z 2006 roku (dol strążyska, polana strążyska) oraz z 2007 (Ornak, dol. Kościeliska, dol. Strążyska, polana strążyska, Murowaniec)
Pieczątki z 2007 i 2008 roku (3x dol. Chochołowska – dwie z jednej wyprawy, schronisko na polanie chochołowskiej, Murowaniec, dol. Strążyska, oraz dol. Jaworzynki)
I ostatnia pieczątka jaką posiadam w mojej kolekcji to polana strążyska.
To na razie wszystko ale w tym roku powinienem wzbogacić się o – schronisko – Ornak, polane Chochołowską, Murowaniec, Schronisko w dol. 5SP, schronisko Morskie Oko, oraz o bardzo ważną jak dla mnie pieczątkę chaty pod Rysami, czy schronisko pod Rysami jak kto woli. Nie wiem jak będzie z dolinami – pewnie cienko bo śpimy w tym roku po schroniskach. Chociaż pewnie dwie wpadną – ta którą będziemy zaczynać wędrówki (pewnie Dol. Kościeliska) oraz ta którą będziemy kończyli (tego jeszcze nie wiadomo)
Kolekcja może nie jest zbyt wielka, ale jestem młody, ledwo co pełnoletni więc myślę, że nie jest tak źle, zobaczymy co będzie za lat dwadzieścia