GoAway napisał(a):
A w pozostalych przypadkach (czyli w wiekszosci) sie nie zaklada. I do tego zmierzalem ze w kluczowym momencie odpadniecia - szarpniecie i pierwsze (ceny)metry lotu pracuje tylko jedna zyla.
Stabil 10,2
Producent: Mammut
Typ liny pojedyncza
Średnica 10,2 mm
Liczba odpadnięć UIAA 7-8
Siła graniczna 9,5 kN
Wydłużenie statyczne 6,8%
Wydłużenie dynamiczne 31%
Waga 70 g/m
Genesis 8,5
Producent: Mammut
Typ liny połówkowa
Średnica 8,5 mm
Liczba odpadnięć UIAA 12 - 14
Siła graniczna 6 kN
Wydłużenie statyczne 9%
Wydłużenie dynamiczne 31%
Waga 48 g/m
Patrzac na parametry wychodzi na to ze podawane sa dla dwoch zyl dzialajacych razem (ilosc odpadniec to sugeruje ?? - popraw mnie Gruby jesli sie myle).
Moze ktos ma parametry jeden liny polowkowej ? Ciekawi mnie procent wydluzenia.
No to poprawiam
Test liny połówkowej jest prawie identyczny co pojedynczej, w szczególności testuje się jedną linę, z jedną acz dość istotną różnicą - "rzuca się" nie 80 kg tylko 55kg. Pisałem o tym wyżej.
Stąd inaczej należy odczytywać parametry liny połówkowej a inaczej pojedynczej.
I tak:
"Liczba rwań" - pozorny paradoks widoczny powyżej iż "połówkowa wytrzymuje więcej" nie wynika z tego że testuje się dwie żyły połówkowej, tylko z tego że się w teście rwie mniejszym ciężarem (55 zamiast 80kg).
"Siła graniczna" - w "materiałach szkoleniowych" jest nawet artykuł na ten temat, przyjęło się tłumaczyć angielskie "impact force" na polskie "siła graniczna" a jest to nieco mylące, być może lepsze byłoby jednak dosłowne "siła udaru".
UWAGAPodawane wyżej 6kN połówki dotyczy siły udaru jednej liny w teście z cxiężarem 55kg, innymi słowy nie da się porównać tego 6kN z 9,5kN od pojedynczej, bo to są wartości z innych testów!!
Niezależne i niestety nieoficjane testy jakie znalazłem w necie pokazały w zasadzie taką samą siłę udaru połówek (przy użyciu jednej żyły i 80kg) jak dla pojedynczych, ale w wynikach nie podano wydłużenia (dynamicznego) a to niemal na pewno dla połówek jest większe (musi być skoro jak widać z podanych przez ciebie parametrów dla 55kg jest ono już takie same jak dla pojedynczej przy 80kg).
Podobny numer z mylącymi parametrami jest przy linach statycznych* - podaje się tam "siłę graniczną" wynoszącą od 5 do 6 kN, tymczasem chodzi o jeszcze inny test: WO=0.3, 2 metry liny i zaledwie 60 cm "lotu". Dla dynamicznych (testy połówek, pojedynczych i bliźniaków) to jest WO=1.78, długości liny i lotu nie pamiętam ale dla dynamicznych nie ma to w teorii znaczenia.
Jeszcze na koniec dla pełni obrazu - test bliźniaka właśnie wygląda identycznie jak pojedynczej (WO-1.78, ciężar 80kg) - z tą jedną i jedyną różnicą że się do testu wpina dwie liny

.
Porównaj jeszcze parametry pojedynczej i bliźniaka - bliźniaki mają wyższy IF od pojedynczej i co do zasady wytrzymują znacznie więcej rwań.
*
Odnośnie lin statycznych mam dotąd drobny mętlik w głowie - odnoszę wrażenie że panuje pomieszanie pojęć (albo ja nie umiem ich sobie uporządkować): lina statyczna, lina półstatyczna, lina low-strecz". W każdym razie jeśli producent podaje parametry to znaczy że lina ma atest UIAA i pewne określone warunkami testów właściwości, określoną wytrzymałość na zerwanie pod ciężarem statycznym a także pewną nieznaczną ale niezaniedbywalną rozciągliwość dynamiczną.