ies napisał(a):
Wybieram się jutro z rana do Doliny Pięciu Stawów. Bardzo proszę o radę od doświadczonych wędrowników górskich

Zastanawiam się którędy iść. Trudniejsze szlaki mnie nie przerażają, niejedną i niełatwą trasę w życiu już przeszłam. A teraz moje pytanie, którędy ciekawiej byłoby wejść i którędy zejść? Myślałam aby wejść od moka żółtym szlakiem przez Szpiglasowy Wierch, dalej Zawratem do Czarnego Stawu, następnie dotrzeć do schroniska, a z rana wrócić Doliną Roztoki do Doliny Białki. Proszę powiedzcie mi czy to dobry plan, czy lepiej może na odwrót, zaczynać od Roztoki, a wrócić przez Szpiglasowe? A może jeszcze jakiś inny ciekawy pomysł? bardzo proszę o wskazanie ciekawych tras (DO WCHODZENIA I SCHODZENIA - bo jak wiadomo niektóre szlaki zdecydowanie lepiej pokonywać w górę, inne w dół). Wyjeżdżam już dziś, tak wiec prosiłabym o szybkie rady

pomysł powstał rano, tak więc szybko muszę ogarnąć trasę. Liczę na Was!

Troche nie rozumiem tej trasy - na Szpiglasowy (przez przelecz) zoltym, ok, potem na dol do 5 Stawow - ale skad tam Zawrat? zamierzasz nocowac w Murowancu? (jesli pojdziesz dalej z 5 Stawow przez Zawrat, niebieskim szlakiem, to po drugiej stronie jest Hala Gasienicowa z Murowancem

A moze cos zle zrozumialam? Bo na poczatku piszesz, ze idziesz do Doliny 5 Stawow... Sprecyzuj gdzie planujesz spac!