WILCZYCA napisał(a):
To już mam opanowane. Podciągnę się po 15x w 5 seriach z 3min odstępami

myślę, że moja kondycja jest dobra. Jednak czy na tyle dobra by się wspinać to się okaże. Siła jest, pytanie czy odpowiednia wytrzymałość też

blelump napisał(a):
Rozważ też taki wariant:
- zapisujesz się na sekcję na panel do jakiegoś dobrego koksa;
- ktoś z sekcji zawsze jest już obcykany w tym i owym, aby wybrać się w skały z liną i pokaże co trzeba;
- olej kurs skałkowy i kup sobie sprzęt, a kiedyś jak będziesz bogaty i nie będziesz miał co robić z czasem i pieniędzmi, to sobie go machniesz. Wiedzę zdobędziesz od koleżanek/kolegów, a technikę i moc zrobisz na sekcji.
Taki wariant też rozważam! Jednak wszystko zobaczymy po pierwszym treningu czy po pierwszym miesiącu.
Kasia86 napisał(a):
A ja bym od razu butów nie kupowała, tylko popróbowała te wypożyczone (nawet w skarpetkach) żeby wiedzieć co mniej więcej szukać w sklepie
Na początek nie kupię bo nie mam obecnie kasy. Jednak niewykluczone, że za miesiąc będę musiał kupić :p
Sprawa wygląda tak, że zapisałem się na dzień obecny do Reni Sports na sekcje 2x w tygodniu a moim instruktorem będzie Michał Piątek, o ile dobrze pamiętam. Z Długim nie udało mi się dzisiaj skontaktować, więc tak wyszło. Niestety w Reni buty nie są w cenie, więc będę albo wypożyczał lub na początku wystartuje w adidaskach. Jeśli będę musiał wypożyczać to pewnie po miesiącu kupie swoje, bo nie będzie mi się to opłacało na dłuższą metę. Zwłaszcza, że za 1 raz to 6zł. Jednak tak jak gościu mówił. Przymierze u nich, zobaczę jak one wyglądają i które mi najlepiej odpowiadają i wtedy sobie kupie.
Co przemawia, ze Reni na chwilę obecną to to, że:
- gościu przez telefon wydał się bardzo sympatyczny i wszystko rzetelnie mi wyjaśnił
- nie ma zapisywania na sekcje i oczekiwania jak w fortecy a już z miejsca mnie przydzielił do instruktora i podał daty treningów
- mam 2x bliżej niż do fortecy
Jak już kupię sobie buty to możliwe, że przepiszę się do długiego bo cena będzie taka sama a buty już będę miał swoje.
Myślę, że to na chwilę obecną dobra opcja, ale mogę się mylić. Może faktycznie poznam na sekcji kogoś i wtedy wyjdzie coś innego. Ciężko powiedzieć. Na początku pewnie zobaczę jak się będę czuł z tym wszystkim, zobaczę jak mi idzie i co z tego będzie
A co do butów. Jeszcze nic nie kupuję, ale chciałbym wiedzieć w czym ewentualnie wybierać i na co zwracać uwagę.
Pierwszy trening 17.30 we wtorek