mogłabym dywagować co do powyższych wypowiedzi, ale szanuje każdą opinię.
kilka sprostowań - "Cel abstrakcyjny wyznacza przede wszystkim kierunek"
owszem -po to dajemy sobie wysokie cele, aby łatwiej było z tymi mniejszymi z pozoru !
cele muszą być realne? - czyżby? - czy sądzicie, że gdyby w swoich czasach Kukuczka czy inni słuchali takich jak wy co wyśmiewają i mówią że nie realne i abstrakcyjne- że chcą wejść na "swoje obecnie zdobyte szczyty" to by je zdobyli ?
a po co jest robione obecnie wejście na Nanga Parbat zimą ? - przecież jeszcze nie dawno było to nie możliwe? - też są głupcami, że wierzyli i dążą do celu ?
jeden z was pisze ze nie weszłam na Kazbek- owszem nie dało rady i nie widzę nic do wytykania- przy -30C w środku, a na zewnątrz u góry - 40C i ogromny wiatr odstraszył każdego z nas ! i nie zdecydowaliśmy się na atak- może Ty dał byś rady - nie wiem tego - ja wiem że wracam tam za 2 m-ce i próbuje ponownie.
a jak pisałam w poście MontBlanc - nie chce wejść na niego w 3 dni ! a jest to termin wyjazdu ! zorientuj sie zanim zaczniesz pisać bzdury!
zawsze znajdą sie tacy co wyśmieją, ale na szczęście na swojej drodze spotkałam bardzo życzliwych ludzi i to mi daje wiarę w to że warto ! warto mieć cel i pomimo przeciwności dążyć do niego!
wg mnie realny cel - to już zdobyty cel.
nigdy nie prosiłam nikogo o pomoc - projekt był pierwszą z tego typu formą. Za namową znajomych zdecydowałam się go wystawić bo gdyby nie projekt nie byłabym w stanie ruszyć dalej
Mówicie, że Mackiewicz najpierw dużo dał od siebie, owszem dał każdy z nas, tak zaczynamy- czy jak rozmawiałam z Cejrowskim który sprzedał lodówkę żeby kupić bilet na samolot, czy z Telerem czy z Bieleckim czy z Libeckim (nie wyskakujcie mi z nazwiskami bo znam znanych, ale nie o to chodzi żeby sie przechwalać!) - każdy jakoś zaczynał- ja też- i też dużo dałam i poświęciłam i stanęłam przed takim punktem gdzie żeby zwiększyć profesjonalizm muszę mieć do tego lepszy sprzęt - a jak da się zauważyć nawet z powyższych postów kobiety po prostu mają trudniej !
sumując- ludziom zawsze łatwiej przychodziło szydzenie czy wyśmiewanie niż spojrzeć na siebie!
Życzę Wszystkim w Nowym Roku - aby Góry przychylne nam były !