kamala09 napisał(a):
Zauważyliście w jakim koszmarnym stanie są rzadko uczęszczane szlaki w górach? Ostatniej jesieni byłam w Bieszczadach i próbowałam wspiąć się na Holicę, ale ciągniki leśne tak rozjechały drogę, że dosłownie tonęłam w błocie. Na szlaku na Korbanię leżą połamane drzewa, przewrócone drogowskazy, do tego ciągniki leśne wyjechały drogi, których nie ma na mapie, przez co można się zgubić. Czy tak samo jest w innych górach?
Bieszczady i błoto zawsze tańczą w duecie. Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Jeżeli mówisz o Dwerniku Kamieniu zwanym niegdyś Holicą to tam za bardzo błota nie ma. Podejścia są strome, więc woda szybko spływa. Tylko pod buczyną krywulcową bywa błotniście. Fakt, LP tną Bieszczady niemiłosiernie ale nie przesadzajmy. To las, a nie park, gdzie są wygrabione dróżki. Też nie rozumiem tej uwagi z Korbanią. Tam Nadleśnictwo Baligród przygotowuje szlak leśny =ścieżkę dydaktyczną, jest budowana infrastruktura szlakowa. Powstają wiaty, na Korbani w sierpniu będzie wieża widokowa. Nasz Leśniczy Kazik Nóżka non stop wrzuca na grupę Bieszczady zdjęcia ze swego leśnictwa, a Korbani i nie widzę na nich jakichś strasznych rzeczy.
Tej uwagi o nowych drogach, których nie ma na mapie nie rozumiem. Może inaczej nie chcę rozumieć. Gdybym zrozumiała to musiałabym wybuchając śmiechem ochlapać sobie monitor.
Edycja
Zajrzałam na profil Leśniczego i proszę, świeżynka
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater