milady napisał(a):
Witam,
Jestem studentką Gospodarki Turystycznej na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach i
przeprowadzam badania do pracy licencjackiej, której celem jest zbadanie problemów dotyczących spożycia alkoholu w górach i ewentualnych wypadków z tym związanych. Dlatego mam nadzieję, że pomogą mi Państwo. Jestem wdzięczna za czas poświęcony u na wypełnienie tej krótkiej ankiety.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje
https://docs.google.com/forms/d/1fSlaDg ... g/viewform
Było w innym "wątku"...
milady napisał(a):
Witam was

Jestem studentką Gospodarki turystycznej na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach.
Piszę pracę licencjacką o problemie spożywania alkoholu w górach. Proszę was zatem o jej wypełnienie, jest bardzo krótka i prosta.
Dziękuje wam z góry
https://docs.google.com/forms/d/1fSlaDg ... g/viewform
Tyle, że teraz nastąpiły zmiany
-----------------------------------------------
Nie ma problemu spożywania alkoholu w górach...
Przepraszam bardzo - ale powtórzę pytania, które nasuwają mi się NATYCHMIAST - gdy tego typu apele/prośby - jak powyższa pojawiają się na tematycznych portalach:
1. Jaki jest - dokładny - tytuł pracy licencjackiej pracy, którą Pani pisze?
2. Kto jest opiekunem naukowym tej pracy?
3. Czy ankieta którą Pani zamieściła została PRZED jej zamieszczeniem skonsultowana, zatwierdzona i zweryfikowana przez tego opiekuna?
(to pytanie związane jest z ewidentnymi brakami "technicznymi" ankiety)
4. Jaki jest cel pracy, którą Pani przygotowuje?
pozdrawiam
gb

ps
Pozwolę sobie przytoczyć odpowiedzi, jakich udzieliłbym na pytania tej ankiety:
pyt. 1 - tak
pyt. 2 - wszystkie możliwości
pyt. 3 - tak (tu się pojawia wątpliwość jak zakwalifikować wycieczki zorganizowane, które sam organizowałem?)
pyt. 4 - tak (choć identyfikacja/zdefiniowanie określenia "ma znaczenie" wymagałoby omówienia...)
pyt. 5 - tak (choć - bez identyfikacji/wyszczególnienia sytuacji konkretnych tego typu uogólnienie jest mało istotne)
pyt. (3) powinno być 6 - wszystkie możliwości. Opcja: "inne" to jakaś pomyłka...
pyt. (4) 7 - jaki związek ma śmiecenie ze spożyciem alkoholu?
pyt. (5) 8 - obie odpowiedzi
pyt. (6) 9 - wszystkie odpowiedzi (w zależności od sytuacji - każda odpowiedź jest "usprawiedliwiona")
pyt. 9 (powinno być 10) - jeśli pyta Pani z jakich powodów (co nie jest tożsame z określeniem "względów") alkohol był spożywany, to umieszczanie w odpowiedziach (do wyboru!!!!) pozycji: "nie piłem/am" - - jest jakąś pomyłką...Trzeba to inaczej sformułować...
pyt. 10 - obie odpowiedzi, trzecia możliwość zupełnie niepotrzebna
pyt. 11 - subiektywne odczucia ankietowanych są nieporównywalne pomiędzy sobą...
pyt. 12 - "za dużo" - to określenie w odniesieniu do czego? codziennej dawki? średniego spożycia w Polsce??? czegokolwiek??????
pyt. 13 - podobnie jak pyt. 12
pyt. 14 - w jaki sposób ma być określona "niebezpośredniość" związku wypicia alkoholu z wypadkiem. Co jest rozumiane pod określeniem: "wypadek"???
pyt. 15 - ??? - to pytanie sugeruje weryfikowanie oceny związku spożycia alkoholu z wypadkiem, a to chyba nie jest celem ankiety?