Michu0101 napisał(a):
Wypełniłem, chociaż popełniłeś jeden grzech główny. Nie masz prawa pytać ankietującego (nawet jeśli to jest ankieta anonimowa) o dochód miesięczny netto (zresztą udzieliłem tam nieprawdziwej informacji - "dla zasady").
Rozumiem, że pytanie o zarobki może być dla kogoś nieodpowiednie. Jednak w ankiecie zaznaczyć można tylko przedział, a nie dokładną kwotę. Ponadto ankieta jest anonimowa, więc myślę że nikt nie powinien się niczego obawiać. Jest mi to potrzebne, aby przeanalizować wybrane kierunki wyjazdów, rodzaje zakwaterowania, częstotliwość wyjazdów itd., pod kątem zarobków właśnie. Jednak przyznaję, że powinna być opcja "odmowa odpowiedzi". Tylko czy wtedy nie każdy by to zaznaczył?

Pozdrawiam.
trekker napisał(a):
A czemu pytania dotyczą tylko Polski i Europy ?
Z prostej przyczyny. Moja praca obejmuje regiony górskie tylko na terenie Europy. Reszta świata byłaby za dużym wyzwaniem jak na pracę magisterską

Sonka napisał(a):
I autor nie przewidział, że w góry chodzi się służbowo
Nie przewidział, ponieważ moim głównym "celem" są turyści kwalifikowani, a tego rodzaju turystyki z turystyką biznesową nijak nie da się połączyć.
jabol napisał(a):
mountain dew napisał(a):
oczywiście się z Wami później nimi podzielę

w to to już raczej nie wierzę, wypełniałem na różnych forach dziesiątki
podobnych ankiet i jeszcze nigdy nikt się nie podzielił kiedy został mgr.
Jeśli tylko wyjdzie mi coś sensownego, to na pewno się podzielę. Nie tylko tutaj się do tego zobowiązałem, więc presja jest jeszcze większa