Witam Was serdecznie

Mój pierwszy post. Starałem się troche przejrzeć to forum.
Po prawdzie chodze aktywnie po górach od kilku lat, natomiast dopiero teraz fundusze pozwoliły na małe i wieksze inwestycje. Oczywiście pewne ograniczenia mam..
Chciałbym prosić o wsparcie

Szukam polaru, spodni i stuptupów oraz może jakiejś niepozornej a pojemnej apteczki, aby mi sie nie majatało wszystko w woreczku ;- ) Z resztą szukam też mini pojemników, tak by zminimalizowąć ilość rzeczy w plecaku.
Moje fundusze są ograniczone.. Na polar chciałbym wydać 250 zł, a na spodnie okolo 350... Może ciut przewyższać kwotę, bo i tak będę szukał promocji. Spytacie pewnie jakie spodnie, ponieważ na każdą porę roku najlepiej było by inne (lekkie i tzw."ciężkie"). Czytałem troche o tym. Chodzę zarówno w zimie, jak i lecie i do tej pory chodziłem w bojówkach zielonych do munduru harcerskiego, które są ciężkimi spodniami (mocno nasiąkają wodą, nie chronia mocno od zimna wiec kalesony był konieczne, za to skał sie nie boją).
Do czego zmierzam? A do tego, że pewnie następne inwestycje wieksze będzie mogła moja kieszen udzwignac za dwa lata. Uniwersalnych spodni nie ma więc skłaniam się ku temu, by pewnie były to lekkie spodnie, twarde i nie nasiąkające mocno (kalesonki zawsze mozna zalozyc), ale może coś innego doradzicie.
Ze stuptupami szczerze to ciezko mi ująć różnice. Są za 50 zł, są za 80 zł. Może ktoś podpowie?

Pisze troche wcześniej, ponieważ zapenwe będę chciał zamówić coś przez sklep internetowy, a w Lublinie tudzież w Warszawie przymierzyć i... czychać na okazje cenowe ;- )
Pomożecie ?
PS. Jakby ktoś polecał jakieś fajne spodnie i widział w promocji nie pogardzę linkiem. Planuje zapewne kupić albo w jednym sklepie wszystko (czasem powyżej pewnej kwoty są zniżki) albo to rozdzielić. Niestety mój budżet rzecz świeta

Z góry dzięki za wyrozumiałość.
Paweł