Cofam pytanie o Uczelnię - pytanie o opiekuna pozostaje aktualne.
Uwagi do ankiety:
Być może to moja, indywidualna i osobista przeglądarka w ponad dziesięcioletnim laptopie powoduje takie "zmiany" - ale nie mogę zrozumieć czemu wykorzystując jakiś standardowy układ ankiety dostępny
via gugle czy w innej formie - Autorzy nie tłumaczą wszystkich poleceń/opisów.
To jest ankieta realizowana w Polsce, skierowana do Polaków: co oznaczają określenia:
* RequiredOther: (pojawiające się kilka razy - ale nie wszędzie)
Submit
Naprawdę nie daje rady tego zmienić???
Część merytoryczna:
Skoro napisane zostało: "Według definicji geoturystyka jest działem turystyki poznawczej bazującej na poznawaniu obiektów i procesów geologicznych oraz doznawaniu w kontakcie z nimi wrażeń estetycznych. Głównym celem geoturystyki, obok ochrony środowiska, jest popularyzacja wiedzy geologicznej." - według mnie należałoby dodać skąd pochodzi owa definicja.
Proponuję ujednolicić formę: Pan/Pani - albo Pani/Pan. Konsekwentnie.
Czy "pobyt w Tatrach" rozumiany jest jako wejście na teren TPN (choćby w celach wymienionych w odpowiedzi) czy też jako przebywanie w rejonie TPN - np. w Zakopanem? (dot. pyt. 1);
Większość osób, które ukończyły szkołę podstawową, gimnazjum i szkołę średnią - "posiada" jakieś informacje geologiczne na temat Tatr (ad. pyt. 3);
W Tatrach, na szlakach nie ma zbyt wielu "tablic informacyjnych", tak więc - praktycznie - nie jest możliwe korzystanie z nich. (ad. pyt. 5);
Kwestia umieszczania, przy szlakach, etc., dodatkowych elementów - sztucznych (takich jak tablice informacyjne) - na terenie TPN (i innych parków narodowych) to kwestia dyskusyjna. Na terenie TPN są ścieżki edukacyjne - ale poza ścieżką do Morskiego Oka - kwestia prezentowania informacji rozwiązywana jest nieco inaczej. Pytanie o to jak "powinny" wyglądać tego typu tablice jest niepotrzebne...

(ad. pyt. 6, 7);
Proponowałbym przeniesienie pytania 13 nieco "wyżej". Chyba, że jest to swoista "pułapka" na odpowiadającego.
Pytanie 12 jest - swego rodzaju - obiecywaniem gruszek na wierzbie. Wytyczenie ścieżki geoturystycznej (w dowolnym rejonie TPN) jest - w chwili obecnej możliwe wyłącznie w oparciu o istniejącą sieć szlaków.
Vox populi - co do atrakcyjności jakiegoś miejsca, nie przeznaczonego do turystycznego udostępnienia - nie ma (stety/niestety) żadnego znaczenia. Większość wymienionych w pyt. 12 "atrakcji" rzeczywiście można znaleźć w obrębie doliny Bystrej - ale jednocześnie znakomita większość leży w oddaleniu od obecnych szlaków.
Na kilku Uczelniach powstało już kilkanaście podobnych prac (głównie na poziomie pracy licencjackiej/inżynierskiej - rzadziej magisterskiej). Warto się z nimi zapoznać - powinny być dostępne w archiwach poszczególnych Wydziałów.
Ze względu na pozytywną odpowiedź na pytanie 19 - niestety ankiety nie wypełnię

pozdrawiam
gb
ps
Być może z racji zbliżonych zainteresowań - muszę napisać, że z przedstawianych ostatnio na tym Forum podobnych ankiet, ta jest (jak na razie) przygotowana najlepiej